Sorlidiscau.es

facebook Sorli DiscautwitterYoutube

Carpaccio de salmó

T'ha passat que has de preparar un sopar sense haver previst res? O que tens ganes de lluir-te amb la família, i no tens ganes de cuinar?

Et presentem una recepta fàcil, deliciosa i molt temptadora: Carpaccio de salmó.

Què necessites

  • 400 g de salmó fresc en una sola peça
  • 8 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 1 llimona
  • branquetes de cebollí (tantes com vulguis)
  • 1 culleradeta de pebres variats
  • Sal a gust

Com el prepares:

1. Col·loca el salmó a la nevera durant una hora. Això permetrà que després puguis laminar-lo fàcilment, amb ajuda d'un ganivet perniler.

2. En un recipient mitjà, barreja l'oli amb el suc de llimona.

3. Assaona la mescla amb sal i pebre mòlt, per agregar també a aquesta preparació. (és millor que estiguin recentment mòltes).

4. Quan hagi passat l'hora, retira el salmó de la nevera, i talla a llenques amb el ganivet perniler. Has d'aconseguir porcions fines i llargues.

5. Després de tallar el peix, conserva en la nevera perquè no es faci malbé.

- Mitja hora abans que el serveixis, abrillanta les làmines fines de salmó amb la mescla que havies realitzat amb la llimona, l'oli, la sal i el pebre.

- Guarda en un recipient hermètic i conserva en la nevera fins al moment just en què vols servir-lo.

Per a sevir:

Per emplatar, usa les branques de cebollí, per decorar i per donar-li una dimensió de sabor més profunda. Usa branques senceres i talla unes altres perquè la seva aroma perfumi més.

Nota:

Si desitges acompanyar el carpaccio, pots optar per cogombres en conserva, cebes en conserva o olives i tàperes. Totes aquestes seran bones combinacions.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Buscar

 

Etiquetes