Sorlidiscau.es

facebook Sorli DiscautwitterYoutube

Un dia de descans entre copiosos àpats

Durant les Festes, no és cap novetat, que un menja i beu més. Sobretot, quan sobtadament, s'ajunten dos o tres dies de copiosos àpats. El cos s'infla, es pot augmentar de pes, i la perspectiva és de seguir, perquè venen nous dies festius, amb dinars i sopars.

Et proposem fer una aturada, un dia de recomposició pel teu cos, i donar una treva al teu sistema digestiu, que de segur, t'ho agrairà.

Com funciona

- No prendre aliments sòlids durant un dia complet,

- Alternar el suc "vacances" (que et presentem a continuació) i l'aigua calenta i llimona, per activar la capacitat de cremar greix.

La vitamina C de les fruites en el suc de desintoxicació, pot augmentar la capacitat del cos per emulsionar el greix, fins a un 30%. Els netejadors naturals - nabiu, magrana, llimona i espècies, ajuden a eliminar les toxines i rejovenir els sistemes del cos - com el fetge - que han alentit durant les festes.

Un element bàsic a les dietes de desintoxicació, és el nabiu, un potent diürètic natural. I la magrana, que és una càrrega d'antioxidants (3 vegades més alta que el vi negre i el te verd). La combinació d'aquestes dues súpers fruites, amb molta aigua, et mantindrà energitzat durant tot el dia, i ràpidament et sentiràs desinflat, i reduint l'excés de líquids acumulats.

Per ajudar a equilibrar el sucre a la sang, i reduir els desitjos durant aquest dia de neteja, també és una molt bona opció incloure una mica de canyella. Està demostrat que augmenta el metabolisme del sucre fins a 20 vegades.

Durant un període de 24 hores, podràs passar, del suc de "vacances", a l'aigua calenta amb llimona.

Suc de "vacances" (per a 9 tasses).

  • 250 ml de suc de nabiu sense sucre
  • 250 ml de suc de magrana sense sucre
  • 7 tasses d'aigua
  • ½ tassa de suc de taronja fresc
  • ½ culleradeta de canyella
  • ¼ culleradeta de gingebre mòlt

En una cassola, posa els sucs de fruita, i escalfa amb l¡'aigua fins que bulli. Redueix el foc i deixa'l baix. Afegeix les espècies, i cuina a foc lent durant 5 minuts.

Aigua Calenta i Llimona

Per a cada porció, barreja 250 ml d'aigua calenta, amb el suc de ½ llimona, i si et cal, un endolcidor, com l'estèvia.

Et preocupa passar gana? Algunes persones poden sentir una mica de mareig fent una dieta líquida, encara que sigui només per un dia. En aquest cas, és aconsellable afegir, 1 a 2 cullerades de proteïnes.

Després d'un dia de descans pel teu cos, podràs gaudir dels següents àpats festius.

Suflé de carn per al Nadal

Estàs pensant quin plat pots fer, que sigui original, festiu, fàcil de fer, i deliciós? Et proposem un plat que és tan fàcil de fer, que no creuràs que sigui alhora, festiu. Suflé de carn amb crema.

Què necessites:

  • Uns 200 grams de carn picada (al gust).
  • 6 Clares d'ous.
  • 2 cullerades de rom.
  • Ratlladura de ½ llimona.
  • Ratlladura de ½ taronja.
  • ½ culleradeta de mantega sense de sal.
  • mantega per als motllos.
  • ½ culleradeta de sucre glaç, per empolsinar.
  • sal.

Per a servir:

  • 200 ml de nata muntada o crema.

Com el prepares:

- Preescalfa el forn a uns 180 ° C, juntament amb la safata de forn.

- Posa en un bol les clares d'ou.

- Posa la carn picada en una cassola petita a foc lent durant uns 3 minuts, remenant i donant-li el temps suficient, perquè la carn s'escalfi i es fongui el greix.

- Posa aquesta carn en un bol net, més aviat gran, i afegeix una cullerada de rom, la ratlladura de llimona i les de taronja.

- Després d'això, afegeix una mica de sal a les clares d'ou i, usant una batedora de mà elèctrica, bat fins que arribin al moment que estan ben lligades (quasi espesses).

- Agafa una cullera de cuina gran, i vés posant les clares d'ou, al bol de la carn picada, i vés barrejant amb molta cura.

- A continuació, divideix la barreja entre els motlles individuals (veure mides recomanades abaix), amb mantega, estrenyent dins del motllo, perquè quedi ben apressat.

- Ara col·loca'ls a la safata per enfornar, al prestatge del centre del forn. Cou durant 10-12 minuts, o fins que les copes estiguin ben daurades.

- Mentrestant, afegeix el rom restant, a la crema fresca.

- Quan els suflés estan a punt, empolsima lleugerament cada un dels suflés, amb una mica de sucre glacé.

Per a servir:

Invita als comensals a fer un forat al centre del seu suflé, i que posin amb una cullera una mica de la nata amb rom que has preparat.

Motlles individuals per al suflé:

Pots usar motlles amples i curts, o estrets i alts.... a gust del cuiner!.

Bon profit 

Sandvitx gratinat de gall dindi

Son dies de compres, feina, darrers dies d'escola, de preparatius.... Dies molt plens oi? Si vas de bòlit, arribes a casa, i no tens ganes de cuinar, i sí de cuidar-te, et proposem que et preparis un boníssim Sandvitx de gall d'indi, calentonet i fàcil de fer.

Que necessites: (per a 4 individuals)

  • 4 cullerades de maionesa
  • 2 cullerades de salsa
  • 2 cebes tallades 
  • 8 llesques de pa (a gust)
  • 400 grams de llenques de gall dindi
  • 4 llenques de formatge cheddar (si en poses per sobre, 8 llenques)
  • 4 cullerades de mantega

Com el prepares:

1.Barreja la maionesa, la salsa, les cebes tallades molt fines, en un bol.
Posa amb espàtula, aquesta barreja a cada una de les llesques de pa.
Diposita les llenques de gall dindi i formatge (4 de les 8 llesques). Les altres 4 llesques serviran per a cobrir. Agafa'les i tanca el Sandvitx.

2. Espargeix la mantega en una safata de forn, o bé en una paella

3. Si fregeixes els sandvitxos, deixa'ls a la pella fins que estiguin daurats. Si estan al forn, igualment, torrats per ambdós costats

4. Afegeix una mica de mantega a la part superior del Sandvitx i posa-hi, si ho desitges, una llenca de formatge fins que es fongui.

Aleshores, amb gust, serveix-lo ben calent i per menjar de seguida

Bon profit! 

Carta a Santa

Els teus fills l'han fet?, i tu?, saps que adults i nens comparteixen la il·lusió de les cartes a Santa, a molts llocs del món? Sobretot els petits, gaudeixen d'escriure a un personatge tan important per a ells, que esperen el moment de fer-ho, per mesos cada any. 

Aquí tenim el Tió, i tot i així, any rere any, Santa i el seu trineu, es fan un lloc al cor dels nostres fills.

Tot culmina quan el dia 25 es troben els regals que Santa els ha portat, seleccionant de la seva carta, els regals que més adients són per a ells.

Els nens escriuen una Carta màgica, a Santa. Els pares ensenyem als fills a escriure aquesta missiva tant especial, i a moltes escoles, també comparteixen aquest moment amb els petits, aprofitant la motivació que senten, per fer bona lletra i expressar bé, el què volen.

Estimat Santa.....

Santa Claus és una part integral de qualsevol celebració del Nadal. A totes les cases hi ha hagut moments bons i dolents durant l'any, il·lusions aconseguides, i d'altres que no, i quan arriba el moment que Santa prepara les bosses de regals per a tos, és un moment especial per a les famílies. És un moment de celebració.

Els nens estimen Santa Claus, perquè està intensament associat amb cada aspecte del Nadal. Santa portarà sort, regals i renovada il·lusió per als 12 mesos següents.

En general es creu que la llar de Santa Claus, es troba al Pol Nord. I per Nadal, arriba en el seu trineu impulsat per RENS, per lliurar els regals que cada nen ha demanat. Quan el dia de Nadal, tothom desperti, ràpidament anirà a troba sota l'arbre, el que Santa els ha portat. Aquest és el moment, més apreciat, especial i recordat, per als nens. Els regals es col·loquen sota l'arbre de Nadal, amb un nom a cada paquet ,perquè tothom pugui trobar el seu ràpidament.

Per assegurar que Santa Claus porti el regal que el nen desitja, els petits li envien una missiva. Si saben escriure, amb lletres, i sinó, amb dibuixos. Aquesta és la pràctica general en totes les famílies de Nadal. Ara bé, si no ho han fet encara, sempre hi ha temps: les cartes que els nens escriuen a Santa, són màgiques, i una tradició diu el següent:

Si els nens s'endarrereixen en la carta, no passa res. Han d'escriure la missiva, i al sobre posar la paraula URGENT, i dibuixar un cor. D'aquesta manera, la carta, sabrà que ha d'arribar urgentment al Pol Nord, perquè està escrita per un nen que estima Santa.

I per cert, si no saps què demanen els teus fills a Santa, fes-li llegir amb alguna excusa, abans que l'enviï.

Un toc de màgia en aquesta setmana, serà benvinguda i un regal per a tots i totes. 

Còctels de Nadal

Saps que els sopars de festes poden acompanyar-se de còctels? És habitual en altres llocs, i no volem deixar de fer-te la proposta per si et ve de gust, provar i innovar.

Còctel de Mandarina, Campari i magrana.

Què necessites:

  • El suc de les mandarines (1kg)
  • 175 ml de suc de magrana
  • 6 culleradetes de Campari
  • ½ ampolla de cava o de vi blanc escumós, (refrigerats)
  • llavors de magrana, per decorar (opcional)

Com el prepares:

1. Barreja els sucs de fruita en una gerra i refrigera fins que es necessiti.

2. Els vasos han d'estar al congelador, i al moment de servir, els treus.

Aboca-hi 1 culleradeta de Campari a cada vas. Omple fins a la meitat de la capacitat, amb el suc, i omple amb el cava gelat. Decora amb llavors de magrana, si t'agrada.

Consells

Mullar les vores de 6 copes de cava amb aigua, i després submergir-los en sucre en pols.

Ponx de rom Flamejant

Què necessites:

  • 200 ml de rom fosc
  • 100 ml de brandi
  • suc acabat d'esprémer de 3 taronges grans
  • 1 taronja sencera
  • 45 ml de granadina
  • 500 ml de suc de pinya
  • 30 ml de xarop de sucre
  • 1 pal de canyella
  • claus
  • Com el prepares:

1, En una gerra gran, barreja el rom, el brandi, el suc de taronja, la granadina, el suc de pinya i el xarop de sucre amb la canyella en branca. Cobreix i posa-ho al refrigerador fins que es necessiti.

2, Quan estigui a punt per servir-se, si el vols sevir calent, escalfa-ho a una paella i aboca-ho a un bol. Si ho vols servir fred, afegeix glaçons.
A dalt, posa-hi la taronja i el clau d'olor, i deixa que flotin.

3. Escalfa un parell de cullerots de brandi en una cassola fins que es cogui al vapor. Aquest s'aboca sobre les rodanxes de taronja i cala-hi foc al conyac o brandi, utilitzant un llumí ben llarg. Una vegada que les flames s'han apagat, ja pots servir en copes individuals!.

Decora amb rodanxes de taronja i canyella.

Consell: Omple la casa amb les aromes de taronja, la canyella i el clau en fer aquesta recepta.

Bon profit!

Decora amb espelmes de taronja

Tens curiositat com es fa una espelma amb una taronja oi? Si fins ara has comprat espelmes originals, pren nota com fer-ne la teva pròpia, que serà la més original i natural de totes. I encara més, podràs donar forma a l'espelma! Aquest sistema és fàcil, barat i ràpid. Pren nota i decora el Nadal amb les taronges.

1.Talla la taronja en un tauler de tall. Fes servir el ganivet per tallar, i punxa a la pela de la taronja. Introdueix només fins a la medul·la, prenent el ganivet al voltant de la meitat de la taronja, i vés al voltant fent la circumferència.

2.Empeny suaument el dit sota la pell de la taronja i la pela, perquè se separi de la taronja sense que es trenqui.

3. Busca la "metxa". Un cop separat de la carn, la pell de taronja ha de ser fàcil de treure. En extreure la polpa, restarà una part blanca "tija"- deixa-la intacta, encara unida a la closca.

4. Afegeix l'oli. Aboca l'oli d'oliva (aproximadament 3 cullerades) per cobrir la tija i deixa la metxa en remull durant uns 2-3 minuts.

5. Crea un disseny. El disseny és bonic i sobretot, funcional, ja que permet a la vela respirar. Crea un disseny en paper en primer lloc, per ajudar a evitar errors quan tallis la taronja. Després, agafa la tapa de la taronja i dibuixa el disseny que has fet, i després retalla amb el ganivet de cuina.

6. Encén l'espelma. Amb un encenedor encén a tija de la taronja. Això pot sortir bé a la primera, o segona.... Pot ser que sigui més fàcil, si uses llumins llargs.

7. Un cop encès, col·loca la meitat superior (amb el seu forat predissenyat) a la meitat inferior de la metxa. Això completa la vela.

Observació: Els nens poden ajuda a fer el disseny i forma de la taronja, però deixa la part d'encesa per a tu i altres adults. 

Nadal al món

Vols viatjar amb la teva imaginació arreu ? Nadal al món!!!!!!!

A Itàlia, els nens reben regals de la Bruixa Befana, vella, corba i vestida de negra. La Befana era una dona vídua, sense fills, quan els tres reis van passar per ca seva de camí a veure al nen Jesús. Quan li van preguntar el camí a Betlem, ella estava ocupada netejant i els va acomiadar. En adonar-se del seu error, va anar a buscar el nen Jesús. Avui dia encara està buscant -los, anant de casa a casa, el 6 de gener, deixant un regal per als nens bons.

Els nens russos esperen regals de la Babouska, l'esposa d'un granger que oferia menjar i refugi als tres Reis Mags en el seu viatge a Betlem, Baboushka va declinar la seva oferta de viatjar amb ells a visitar el nen Jesús. En adonar-se del seu error en la vigília de Reis, va intentar, sense èxit, trobar-los, però va lliurar els regals que havia destinat per al nen Jesús, als nens que es trobava pel camí.

A Espanya, Mèxic, Puerto Rico i Amèrica del Sud, els tres reis o savis, porten regals de Nadal als nens, mentre que a França els nens esperen amb impaciència l'arribada del Pare Noel, que porta els seus regals.

En algunes cultures, Sant Nicolau viatja amb un assistent. L'ancià bisbe Sinterklass arriba a Holanda el 6 de desembre, vestit de bisbe, muntat en un cavall blanc. En moltes ciutats portuàries, es diu que ha navegat en un vaixell des d'Espanya. L'acompanya Peter, amb un sac negre i un llibre de registre, on hi ha anotat el comportament de cada nen holandès durant l'any. Els nens "bons", reben un regal del bisbe, mentre que els dolents, se'ls poden endur dins del sac del Peter.

A Alemanya, Sant Nicolau també viatja amb un ajudant, conegut com a Knecht Ruprecht, Krampus, o Pelzebock, i ve amb un sac a l'esquena i una vareta a la mà. Sant Nicolau dóna regals als nens bons, mentre que els que han estat dolents, són castigats per l'assistent amb alguns cops de vareta.

Els nens suecs esperen el gnom Jultomten, també anomenat Julemanden o Julenisse, que es vesteix de vermell i porta un sac de regals a l'esquena. Ell vola en el seu trineu tirat per la Julbocker, les cabres de Thor, el déu del tro. L'elf, el Juul Nisse, s'amaga en els àtics de les famílies durant tot l'any, esperant amb impaciència per ajudar-lo. Els nens deixen bols de llet o arròs amb llet a l'àtic pels elfs, amb l'esperança que seran buit al matí.

A Àustria i Suïssa, és Christkindl o el nen de Crist que arriba amb regals. En algunes ciutats, els nens esperen al Sant Nen, i en altres, Christkindl és una bella nena-àngel que baixa del cel portant regals.

I a Anglaterra, una versió més prima de Santa Claus conegut com el Pare Noel, vestit amb túniques llargues de color vermell amb branquetes de grèvol en el seu cabell, lliura els regals als nens.

Bon Nadal a tothom!

I... Saps com es diu Bon Nadal arreu? Pren nota!

  • Afrikaner (Afrikaans) ~ "Geseënde Kersfees"
  • Argentine ~ "Felices Pascuas"
  • Bohemian ~ "Vesele Vanoce"
  • Brazilian ~ "Boas Festas"
  • Chinese (Cantonese) ~ "Saint Dan Fai Lok"
  • Danish ~ "Glædelig Jul"
  • Dutch ~ "Vrolijk Kerstfeest"
  • English ~ "Merry Christmas"Filipino ~ "Maligayang Pasko"
  • Finnish ~ "Hyvaa Joulua"
  • French ~ "Joyeux Noël"
  • German ~ "Froehliche Weihnachten"
  • Greek ~ "Kala Christouyenna"
  • Hawaiian ~ "Mele Kalikimaka"
  • Hebrew ~ "Mo'adim Lesimkha"
  • Icelandic ~ "Gledileg Jol"
  • Indonesian ~ "Selamat Hari Natal"
  • Irish ~ "Nollaig Shona Dhuit"
  • Italian ~ "Buone Feste Natalizie"
  • Japanese ~ "Kurisumasu Omedeto"
  • Korean ~ "Sung Tan Chuk Ha"
  • Lithuanian ~ "Linksmu Kaledu"
  • Malay ~ "Selamat Hari Natal"
  • Maori ~ "Meri Kirihimete"
  • Norwegian ~ "God Jul"
  • Romanian ~ "Craciun Fericit"
  • Peruvian ~ "Felices Fiestas"
  • Portugese ~ "Boas Festas"
  • Slovakian ~ "Vesele Vianoce"
  • Spanish ~ "Feliz Navidad"
  • Swedish ~ "God Jul"
  • Welsh ~ "Nadolig Llawen" 

Sopa de ceba francesa

El secret d'una bona sopa de ceba, diuen els francesos, és cuinar molta estona i suaument. Així, les cebes alliberen el seu sabor, d'una banda, i de l'altra, donen a la sopa un color daurat que la fa irresistible. Una delícia després d'una nit d'insomni, com és la tradició!

Què necessites (per a 6 persones):

  • 40 g de mantega
  • 3 cebes pelades i picades finament
  • 2 cullerades d'aigua
  • 1 cullerada de sopa de farina
  • 1,5 litres de brou de pollastre
  • 10 cl de vi blanc
  • ½ culleradeta de sal
  • ¼ culleradeta de pebre negre
  • 6 llesques de baguette (o un altre pa blanc)
  • 60 g de formatge ratllat.

Com la prepares:

1. Fon la mantega en una cassola gran a foc lent. Salta les cebes (sense cobrir), remenant constantment, perquè tingui aquest to daurat (15 a 30 minuts, depenent del gruix de la part inferior de la cassola). Afegeix 2 cullerades d'aigua freda. Tapa i cou 15 minuts a foc lent.

2. A continuació, afegeix la farina, i remou. Cuina uns 5 minuts sense agitar.

3. A continuació, aboca el brou de pollastre i el vi blanc. Afegeix la sal i el pebre, porta a ebullició, i deixa bullir suaument durant 20 minuts.

4. Torra les llesques de pa. Han d'estar ben torrades per no trencar-se una vegada les posis a la sopa. Es pot torrar al forn o a la torradora.

5. Col·loca-les al fons d'una cassola o una font de forn buida, i aboca la sopa a sobre. El pa pujarà a la superfície. Escampa el formatge ratllat, i rosteix al grill uns 4 minuts (depenent del forn). És important vigilar la cocció, per evitar que de gratinat, passi a carbonitzat.

Consell:

Recorda que has de retirar el cor de les cebes després de pelar-les, i tallar-la en dos; seran molt més fàcils de digerir, així.

Fes fàcil el Nadal

Calma al Nadal? Deu trucs per a aconseguir-ho.

A la majoria de nosaltres ens agrada el Nadal, sobretot si tenim vacances. També aquesta temporada acompanya dies de molta feina, pendents, regals, visites a familiars, preparar àpats, etc. I això ens pot estressar.
Fes-t-ho fàcil! Fes el mateix però de manera senzilla. Pren-te abans que arribin les Festes de Nadal, el temps que sigui necessari per a simplificar les Festes, pren-te el temps per a reflexionar sobre com reduiràs l'estrès, estalviar diners, i anivellar el teu nivell d'exigència.

Establir les estratègies amb antelació, impedirà que siguis arrossegat per la bogeria de les Festes. Prova aquests trucs:

1- Poda la llista de les tasques pendents. Pregunta't: "Si no faig això ara, què passarà? Descarta els punts que responguis que "no passarà res", i deixa només els imprescindibles

2- Retalla la llista de regals. Actualment l'intercanvi de regals s'ha convertit en "qui supera a qui?", i per tant, ha perdut el seu significat original i ens augmenta la pressió. Limita els regals als nens, dibuixa noms i organitza un intercanvi de regals per a ells.

3- Embolica els regals de manera senzilla. També això s'ha convertit en quasi una competència, i de tan sofisticats, ens dediquem hores a aquest assumpte. Un embolcall senzill i unes notes, seran més personals i et trauran feina.

4- Compra, no cuinis. Gira-li l'esquena al forn! Hi ha força botigues de menjars preparats, supermercats, forns i botigues de congelats. Botigues per a totes les butxaques.

5- Truca, oblida't de les targetes. Trucar és més senzill i personal, que escriure targetes personals a tothom. Afegeix la possibilitat d'enviar per correu electrònic, algunes felicitacions a persones de feina, i amics amb qui tens poc contacte.

6- Disminueix la decoració als tres punts bàsics: Substitueix la decoració per tota la casa, per decorar els tres punts focals: porta principal, arbre i punt focal - pots fer de casa teva una llar nadalenca, sense passar-t'hi un dia sencer.

7 - Focalitza la neteja: algunes parts de la casa que seran usades per les visites, pot ser que necessitin més neteja i més sovint, que altres. Dedica't a les primeres, i deixa per a després de les festes, les altres.

8- Usa el rentavaixella: Renta els plats al rentavaixella, encara que no estigui ple, només per assegurar-te que estaran nets i que no hi has de pensar més. Encara que només sigui per aquestes setmanes de festes, alleugereix la feina. Una altra alternativa, és usar plats d'un sol ús, els dies que no tens convidats.

9- Alleugereix els àpats: Els dies que no tens convidats, fes-ho faci'l, i menja senzill. Un entrepà, fruita i amanida preparada, són uns bons substitut als plats elaborats.

10- Passa-ho bé i relaxa't: Sempre acaben passant aquests dies, i pots acumular molt bons records. 

Banys segurs per als nadons

L'hora del bany, pot ser un moment especial, compartint diversió amb el teu nadó. És també un moment per estar atent als riscos, i prendre mesures per a minimitzar-los.

Segueix aquests consells, i gaudeix del teu nadó i la seva banyera, sense perills.

La primera i més important regla és la següent: Mai, mai deixis el teu nadó sol, encara que sigui per uns segons. Els nens poden ofegar-se amb poca aigua, i en segons. Així que reuneix tot el que precises (sabó, tovalloles, bolquers nets, roba neta, etc.), abans de començar la banyera, i mantén, almenys, una mà sobre el teu nadó mentre està a l'aigua. Si sona el timbre o el telèfon i sents que has de respondre-hi, agafa al teu nadó, embolica'l amb una tovallola, i enduta'l amb tu.

Assegura't que l'aigua a la banyera està a temperatura agradable (al voltant dels 23°C). Els nadons poden refredar-se ràpidament, així que evita que l'aigua es refredi.

No posis al teu nadó en una banyera, quan l'aigua encara està baixant. (La temperatura de l'aigua pot canviar ràpidament, o bé pot créixer massa).
Prepara la banyera per a què sigui ben segura: són molt relliscoses i sovint, hi ha moltes ampolles de bany al voltant. Equipa't adequadament: amb una catifa de bany de goma per estar més segur, cobrint l'aixeta amb una tovallola per protegir el cap del nadó, i a més, assegura't que totes les portes corredisses de vidre de la dutxa, estan en bon estat.

Controla molt bé l'aigua i la seva temperatura: com hem esmentat, a 23ºC és perfecte per a la majoria de nadons, però estigues atent a les preferències del teu, perquè alguns prefereixen aigües més fresques.

Omple la banyera de 5 a 10 cm d'aigua per als nadons més petits.

Per als nens que poden seure, pots tenir una cadireta de bany, que et donarà seguretat, i a ell, llibertat de moviment. Però no deixis d'estar atent, perquè alguns nadons poden bolcar o quedar atrapats sota de la cadireta, així que no ho vegis com un substitut complet de mà i ulls. .

Renta el teu nadó a l'aigua de l'aixeta, si ho desitges, sempre i quan es netegi la zona del bolquer, i també tots els plecs de la pell. Els sabons i xampús poden assecar la pell, i poden causar erupcions. Si fas ús de sabó, tria un que sigui adequat per a la seva pell, i usa'l amb moderació. Per evitar que el teu nadó estigui massa temps en contacte amb el sabó, pots posar-lo només al final de la banyera, després d'haver jugat amb ell.

Evita utilitzar sabons de bombolles. Poden ser irritants per a la uretra, que al seu torn, pot augmentar el risc d'infeccions del tracte urinari.

Controla constantment la temperatura de l'aigua. Es triga només tres segons perquè un nen tingui cremades de tercer grau amb aigua, i és només a 60°.

No permetis que el teu nadó toqui les claus de l'aixeta. Fins i tot, si ell no es pot moure encara, de seguida un bon dia es comença a moure i et dóna la sorpresa tocant l'aixeta. Aquest pot estar molt calenta i provocar-li cremades i un bon ensurt per a tots. Pots tractar de posar el nadó a la banyera, d'esquena a les aixetes.

Mantén apartats els aparells elèctrics (com assecadors de cabell i arrissa dors), lluny la banyera.

Sentit comú i atenció, et donaran la seguretat que necessiteu els dos, i podreu gaudir cada dia d'un divertit "moment de banyera". 

Buscar

 

Subscriure's

feed-image Blog Sorli Discau

Etiquetes