Sorlidiscau.es

facebook Sorli DiscautwitterYoutube

Calamars farcits

Necessites preparar un plat únic, molt nutritiu i fàcil? Et proposem una recepta exquisida, Calamars farcits de carn picada. Pots preparar aquest plat, el dia abans de ser compartit amb la família, el pots guardar a la nevera i quan el necessitis, escalfar, i inclús te'l pots endur en una carmanyola a la feina.

Un plat únic, ple de proteïnes, perfecte per adults i petits. Pren nota de la recepta i a gaudir!

Què necessites:

  • 700 g calamars mitjans
  • 200 g carn de porc picada
  • 2 ous durs
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 fulla de llorer
  • 1 litre de brou de peix (o un bric)
  • ½ porció de xocolata a la pedra
  • 1 cullerada de farina
  • 1 o 2 patates
  • 6 cullerades d'oli d'oliva
  • sal (al gust)

Com el prepares:

1. Neteja els calamars i reserva les aletes i les potes per al farciment.

2, Pela i pica una ceba, i ofega-la en una paella amb 2 cullerades d'oli d'oliva. Quan sigui transparent, afegeix les potes i les aletes trossejades i deixa que s'evapori l'aigua que vagi deixant.

3. Afegeix la carn picada i sal, i dauri-ho lleugerament.

4. Passa-ho a un bol i afegeix els ous picats. Farceix els calamars, i tanca'ls amb un escuradents.

5. Fregeix-los amb 2 cullerades d'oli i reserva'ls.

6. En la mateixa paella, sofregeix la ceba tallada a daus grans, un parell de minuts i afegeix els tomàquets pelats i trossejats, i el llorer. Deixa coure a foc molt lent, fins que el sofregit estigui ben dauradet, i aleshores afegeix la farina.

7. Ves removent, cobreix el què hi ha, amb el brou de peix, i afegeix la xocolata.

8. Deixa-ho coure uns 25 minuts, i a continuació passa la preparació per un colador xinès. Introdueix-ho a la cassola, i quan bulli afegeix els calamars i la patata tallada a rodanxes. Deixa-ho coure lentament uns 20 minuts més. I final!

Per a servir:

Emplata, amb dos calamars per persona, i deixa una mica del suc que ha quedat, en cada plat. Si ho desitges, acompanya d'arròs blanc o basmati, i algunes fulles de menta, que li donaran color i un gust molt especial.

Truc:

La forma més fàcil de pelar tomàquets és fent-los un petit tall i escaldant-los uns segons en aigua bullent.

Bon profit

Tortell de Reis sense gluten

Cada dia hi ha més nens i adults que pateixen intoleràncies, a la lactosa, a l'ou, i al gluten, entre d'altres. I és, per aquest motiu, que a Sorli sempre tenim a punt, una recepta apta per a ells. Prova-la, i t'adonaràs, que és ben senzilla de fer, i sobretot, gustosíssima: Tortell de Reis sense gluten.

Per a fer aquesta recepta, necessitaràs farina sense gluten. Aquesta farina fa que, les masses quedin una mica menys esponjoses, però no per això, menys bones. T'animo que provis per a tots i totes, aquesta postra.

Abans de començar a preparar aquesta recepta, posa atenció a la recomanació que els metges i experts en la matèria, et fan:

Si no estàs acostumat a cuinar per a persones intolerants al gluten o celíacs, has de posar especial atenció en seguir les normes de manipulació, cuinat i magatzematge:

Has de mantenir la taula de treball, el forn, les safates, tots els utensilis, el davantal, el magatzem on conserves la farina, ben separat de qualsevol resta de farina amb gluten o producte que la contingui, per evitar la contaminació. Per tant, neteja conscientment el forn, els fogons de la cuina i les safates, els envasos i coberts i brotxes que utilitzaràs.
Guarda la farina sense gluten, en un pot de vidre, per evitar també, quan està guardada, la contaminació.

Sigues conscient que una persona amb celiaquia, pot patir bastant, si pren contacte amb el gluten. Cal evitar mals majors, ja que si mengen alguna cosa amb gluten, pateixen descomposició i molt mal de ventre, durant bastant temps.

I aquesta recomanació, que et sigui una guia per a cuinar, no pas per espantar-te, ans al contrari, per a compartir amb ells, aquest àpat de Reis.

Què necessites:

Per al tortell:

  • 400g de farina de força (la de fer pa), per a celíacs, fins i tot la pots barrejar amb farina d'arròs, fècula de patata, en una proporció de 70% de farina panificable - 30% de l'altra mescla de farines.
  • 30 g. de sucre glaç
  • 2 ous grans (si t'agrada el tortell més aviat com un pa de pessic, posa-li 3 rovells i una clara)
  • 100 ml de llet (es pot canviar per un iogurt natural)
  • 40 ml d'oli d'oliva suau per a celíacs
  • 1 cullerada de ratlladura de llimona, i una altra de ratlladura de taronja (la quantitat finalment, dependrà del gust a fruita que vulguis que tingui).
  • El suc de mitja taronja o 1 cullerada gran d'aigua de flor del taronger (al teu gust).
  • 25 g de llevat fresc de pa, o 1 sobre de llevat deshidratat (els dos llevats són aptes per a celíacs)
  • ½ culleradeta de Sal

Per adornar el tortell:

  • Un ou batut amb una mica d'aigua, per pintar el tortell
  • Fruites sense gluten, confitades al gust. Es pot canviar per ametlla filetejada, panses, etc.
  • 100 g Sucre blanc, amb mitja cullerada d'aigua de flor del taronger, per adornar.

Com el prepares:

1-Barreja el sucre glaç, amb les ratlladures de taronja i llimona. Reserva

2-Escalfa la llet a 40º, juntament amb l'oli

3- Afegeix el suc de taronja o l'aigua de flor del taronger.

4-Afegeix els ous ben batuts, i barreja.

5-Afegeix (prèviament dissolt) la mescla de sucre amb les ratlladures, i dissol bé.

Millor si el llevat l'has dissolt abans amb una mica de la llet temperada, amb una cullerada de farina, fent un preferent.

Aquest pas, és perfecte si el pots fer 10 minuts abans, perquè s'hidrati perfectament, i es dissolgui bé.

6-Afegeix la farina tamisada, i barreja amb la sal lentament. Millor encara si poses la meitat de la farina primer, i després barreges amb cura.

7- Vés empolvorant la farina restant, a poc a poc, i removent fins que vegis que queda una massa elàstica, que es pot treballar amb les mans, sobre la taula enfarinada. Treballa-la fins que quedi una massa uniforme, (uns 10 o 15 minuts). Llegeix les recomanacions abaix

8- Fica en un bol gran, untat amb oli amb un tovalló i espolvorant amb farina. Tapa amb un drap net, i deixa que es dobli el seu volum. Durant una hora, a prop del radiador o del forn.

9- Després d'una hora, treu la massa i treu-li l'aire de la fermentació, amassant molt suaument.

Fer la forma:

10- Posa la massa sobre una taula, i fes una bola, que aixafaràs una mica, sense treballar-la molt, perquè no perdi volum.

11- Posa la mà al centre i dóna-li voltes lentament, fins a formar un gran forat, que forma un rosco fi i gran, amb un gran forat al centre (quan creix, es pot tancar, i és per això, que es recomana que el forat sigui molt gran). Una altra manera, és posar al centre, un estri rodó (serveix una llauna de conserves gran d'1 quilo, buida, i és clar, ben neta), untat d'oli per fora, perquè en créixer, no es tanqui el forat i no s'enganxi tampoc a la massa.

12-Retira'l 5 minuts abans que s'acabi el fornejat, amb molta cura, perquè estarà molt calent.

Una vegada format el rosco, deixa'l tapat amb un drap net, fins que dobli el seu volum, 30-40 minuts (depèn de la calor ambiental).

Pinta'l amb l'ou o la llet, col·loca les fruites o l'ametlla, i els grumolls de sucre humitejat.

Fornejar: Total temps de forn: 25 minuts.

Deixa reposant mentre el forn s'escalfa, a 175° (dalt i abaix).

Quan el forn està calent, segueix aquests passos:

- Canvia només calor abaix, i posa-ho al forn a 175 °C durant 15 minuts.

- Passats els 15 minuts, encén de nou el grill, i abaixa la temperatura a 150°, per acabar de fer-ho durant uns altres 10 minuts, fins que ho vegis daurat.

- Apaga el forn i deixa-ho reposar 5 minuts més, perquè s'acabi de coure i es temperi abans de treure-ho.

Quan es treu del forn, és millor deixar refredar a temperatura ambient, durant almenys dues hores abans de servir.

Opció: Pots obrir per la meitat, i farcir del que més t'agradi, sempre que sigui apte per a celíacs.

Recomanacions:

Quan estàs amb la massa: Tot és qüestió de pastar suaument, fins que la farina absorbeixi l'excés d'humitat. Pots donar-li unes voltes, i deixar descansar uns 10 minuts, així diverses vegades fins que es torni elàstica.

Moltes vegades sembla que és massa tova, i això pot ser senzillament, perquè la farina és més humida del normal, o fins i tot perquè els ous són una mica més grans. Això se soluciona empolvorament una mica més de farina sobre la taula, però un màxim de 50 g de farina, només. (si no el tortell quedaria dur).

T'ajuda molt, si t'untes les mans, de tant en tant, amb una mica d'oli "però molt poc", només per ajudar-te.

Bon profit a tota la família i éssers estimats.  

Alimenta els teus propòsits d'any nou

Els propòsits de l'any nou, són variats i molt personals. Però hi ha una cosa comuna en ells, són resolucions que podem posar en pràctica des de qualsevol dia de l'any. Avui, dos de gener, és un dia perfecte per a començar.

Et proposem bons consells per a dur-los a terme, que vénen de l'Orient, de la Xina, i que són magnífiques idees. Pren nota i comença!

1. Neteja la casa i el teu espai de treball: És important netejar a fons la casa, o el lloc de treball, diversos dies abans que arribi el dia d'Any Nou, o quan sigui que puguis. Netejar l'espai, significa netejar-lo de la mala fortuna, i de l'energia negativa que s'ha acumulat durant l'any que ha passat.

Hi ha tradicions, com la Xinesa, que hi posen molt valor en aquest acte de neteja. Inclús realitzen un ritual, una cerimònia coneguda com el Qi Ritual de Neteja. Aquesta cerimònia, acaba amb tota l'energia rancia i negativa, de la llar o oficina, i la reemplaça per energia positiva. Per dur a terme el Qi Ritual de Neteja:

- Agafa un bol o una campana de metall, posa't al centre de l'habitació que vols netejar, i fes sonar-la, fins que se senti tot el teu espai, com si estigués buit de mobles.

- Encén encens de sàndal en aquest mateix espai, i en cada espai on facis la cerimònia.

2. Comparteix els àpats amb els teus éssers estimats. El primer dia de l'any i, de fet, durant uns dies després que s'iniciï l'any, és de bona fortuna compartir àpats amb els éssers que estimes, oferint els millors desitjos per a cada un d'ells, i oferint-los aliments sans i naturals, significant la natura i el seu lligam amb ella.

A la tradició xinesa, és comú, posar un recipient ple de mandarines a la teva taula, i oferir-ne una, a cada persona que entra a casa. Les mandarines són un símbol de la prosperitat, la bona fortuna i la longevitat.

Durant aquests dies, visita els amics i gaudeix de la companyia de l'altre i dels seus aliments favorits.

3. Saluda els familiars, els amics i altres persones que es relacionen amb tu, amb una forta i agradable veu "Que tinguis un feliç i pròsper any nou!"

4. Els primers dies de l'any, no castiguis ni t'enfadis amb els teus fills. És un dia de celebració, i segur que qualsevol tema pot esperar, i deixar aquests dies per a gaudir plegats.

5. Vesteix-te de la manera que simbolitzi com et vols sentir aquest any nou: esportiva, elegant, amb roba nova.....i A la Xina s'usa el vermell com a símbol de felicitat, i que durà a la persona un futur brillant i assolellat

6. I seguint amb la tradició Xinesa, col·loca tots els instruments que tens a casa, que siguin afilats, com ara tisores, ganivets i fulles d'afaitar, fora de la vista. Aquests articles poden anul·lar ràpidament la sort d'una persona, i es diu que tallen en trossos la sort.

7. Comença el teu any, pagant els teus deutes. Això et donarà pau d'esperit i tranquil·litat de ment, per a projectar nous reptes en l'any nou

8. Si estàs solter i vols trobar parella, llegeix què diu la tradició Xinesa: Vés a un riu, llac o al mar, i tira una peça de fruita, que simbolitza una forma d'atraure un nou amor. Amb cada peça de fruita que es llança a l'aigua, demana un desig i demana des del cor.

I sobretot, creu en tu mateix i fes qualsevol cosa que creguis que t'ajudarà a encara el nou any, amb energia i salut per a dur a terme els teus projectes. 

Postre de cap d'any

Estàs preparant el sopar de cap d'any? O vas a sopar a casa d'algú i t'han demanat que portis les postres? Pren nota i preparat per a fer una postre especial elegant, ideal per a culminar el darrer àpat de l'any: Crema amb nabius.

Què necessites: (per a 6 racions)

  • 300 grams de salsa o melmelada, de nabius senceres
  • 1 branca de canyella
  • 1 anís estrellat
  • 1/3 tassa de licor de taronja
  • 3/4 tassa de iogurt grec
  • 60 grams de crema suau de formatge
  • 2 cullerades de mel (al gust)
  • 6 fulles de menta i

Com la prepares:

1. En una cassola petita, posa-hi la salsa de nabiu, la branca de canyella i l'anís estrellat. Porta-ho a ebullició. Redueix el foc, i cou a foc lent, sense tapar, durant 2 minuts, remenant constantment.

2. Afegeix el licor.

3. Deixa refredar; i retira la canyella i l'anís estrellat.

4. En un recipient petit, bat el iogurt, la crema de formatge i la mel, fins que es quedin ben lligats.

5. Divideix el resultat, en 6 parts iguals, i posa cada una en un bol o copa.

6. Cobreix amb la barreja de nabiu refredat. (Guarda la salsa restant per un altre ús, si és el cas).

Per a decorar: Posa-hi una fulla de menta. Si vols que encara sigui més festiu, hi pots posar algun nabiu, o galeta, o neula.

Consell: Si el dia 31 vols fer el menys possible, deixa preparada la barreja de nabius, el dia abans.

Un dia de descans entre copiosos àpats

Durant les Festes, no és cap novetat, que un menja i beu més. Sobretot, quan sobtadament, s'ajunten dos o tres dies de copiosos àpats. El cos s'infla, es pot augmentar de pes, i la perspectiva és de seguir, perquè venen nous dies festius, amb dinars i sopars.

Et proposem fer una aturada, un dia de recomposició pel teu cos, i donar una treva al teu sistema digestiu, que de segur, t'ho agrairà.

Com funciona

- No prendre aliments sòlids durant un dia complet,

- Alternar el suc "vacances" (que et presentem a continuació) i l'aigua calenta i llimona, per activar la capacitat de cremar greix.

La vitamina C de les fruites en el suc de desintoxicació, pot augmentar la capacitat del cos per emulsionar el greix, fins a un 30%. Els netejadors naturals - nabiu, magrana, llimona i espècies, ajuden a eliminar les toxines i rejovenir els sistemes del cos - com el fetge - que han alentit durant les festes.

Un element bàsic a les dietes de desintoxicació, és el nabiu, un potent diürètic natural. I la magrana, que és una càrrega d'antioxidants (3 vegades més alta que el vi negre i el te verd). La combinació d'aquestes dues súpers fruites, amb molta aigua, et mantindrà energitzat durant tot el dia, i ràpidament et sentiràs desinflat, i reduint l'excés de líquids acumulats.

Per ajudar a equilibrar el sucre a la sang, i reduir els desitjos durant aquest dia de neteja, també és una molt bona opció incloure una mica de canyella. Està demostrat que augmenta el metabolisme del sucre fins a 20 vegades.

Durant un període de 24 hores, podràs passar, del suc de "vacances", a l'aigua calenta amb llimona.

Suc de "vacances" (per a 9 tasses).

  • 250 ml de suc de nabiu sense sucre
  • 250 ml de suc de magrana sense sucre
  • 7 tasses d'aigua
  • ½ tassa de suc de taronja fresc
  • ½ culleradeta de canyella
  • ¼ culleradeta de gingebre mòlt

En una cassola, posa els sucs de fruita, i escalfa amb l¡'aigua fins que bulli. Redueix el foc i deixa'l baix. Afegeix les espècies, i cuina a foc lent durant 5 minuts.

Aigua Calenta i Llimona

Per a cada porció, barreja 250 ml d'aigua calenta, amb el suc de ½ llimona, i si et cal, un endolcidor, com l'estèvia.

Et preocupa passar gana? Algunes persones poden sentir una mica de mareig fent una dieta líquida, encara que sigui només per un dia. En aquest cas, és aconsellable afegir, 1 a 2 cullerades de proteïnes.

Després d'un dia de descans pel teu cos, podràs gaudir dels següents àpats festius.

Suflé de carn per al Nadal

Estàs pensant quin plat pots fer, que sigui original, festiu, fàcil de fer, i deliciós? Et proposem un plat que és tan fàcil de fer, que no creuràs que sigui alhora, festiu. Suflé de carn amb crema.

Què necessites:

  • Uns 200 grams de carn picada (al gust).
  • 6 Clares d'ous.
  • 2 cullerades de rom.
  • Ratlladura de ½ llimona.
  • Ratlladura de ½ taronja.
  • ½ culleradeta de mantega sense de sal.
  • mantega per als motllos.
  • ½ culleradeta de sucre glaç, per empolsinar.
  • sal.

Per a servir:

  • 200 ml de nata muntada o crema.

Com el prepares:

- Preescalfa el forn a uns 180 ° C, juntament amb la safata de forn.

- Posa en un bol les clares d'ou.

- Posa la carn picada en una cassola petita a foc lent durant uns 3 minuts, remenant i donant-li el temps suficient, perquè la carn s'escalfi i es fongui el greix.

- Posa aquesta carn en un bol net, més aviat gran, i afegeix una cullerada de rom, la ratlladura de llimona i les de taronja.

- Després d'això, afegeix una mica de sal a les clares d'ou i, usant una batedora de mà elèctrica, bat fins que arribin al moment que estan ben lligades (quasi espesses).

- Agafa una cullera de cuina gran, i vés posant les clares d'ou, al bol de la carn picada, i vés barrejant amb molta cura.

- A continuació, divideix la barreja entre els motlles individuals (veure mides recomanades abaix), amb mantega, estrenyent dins del motllo, perquè quedi ben apressat.

- Ara col·loca'ls a la safata per enfornar, al prestatge del centre del forn. Cou durant 10-12 minuts, o fins que les copes estiguin ben daurades.

- Mentrestant, afegeix el rom restant, a la crema fresca.

- Quan els suflés estan a punt, empolsima lleugerament cada un dels suflés, amb una mica de sucre glacé.

Per a servir:

Invita als comensals a fer un forat al centre del seu suflé, i que posin amb una cullera una mica de la nata amb rom que has preparat.

Motlles individuals per al suflé:

Pots usar motlles amples i curts, o estrets i alts.... a gust del cuiner!.

Bon profit 

Sandvitx gratinat de gall dindi

Son dies de compres, feina, darrers dies d'escola, de preparatius.... Dies molt plens oi? Si vas de bòlit, arribes a casa, i no tens ganes de cuinar, i sí de cuidar-te, et proposem que et preparis un boníssim Sandvitx de gall d'indi, calentonet i fàcil de fer.

Que necessites: (per a 4 individuals)

  • 4 cullerades de maionesa
  • 2 cullerades de salsa
  • 2 cebes tallades 
  • 8 llesques de pa (a gust)
  • 400 grams de llenques de gall dindi
  • 4 llenques de formatge cheddar (si en poses per sobre, 8 llenques)
  • 4 cullerades de mantega

Com el prepares:

1.Barreja la maionesa, la salsa, les cebes tallades molt fines, en un bol.
Posa amb espàtula, aquesta barreja a cada una de les llesques de pa.
Diposita les llenques de gall dindi i formatge (4 de les 8 llesques). Les altres 4 llesques serviran per a cobrir. Agafa'les i tanca el Sandvitx.

2. Espargeix la mantega en una safata de forn, o bé en una paella

3. Si fregeixes els sandvitxos, deixa'ls a la pella fins que estiguin daurats. Si estan al forn, igualment, torrats per ambdós costats

4. Afegeix una mica de mantega a la part superior del Sandvitx i posa-hi, si ho desitges, una llenca de formatge fins que es fongui.

Aleshores, amb gust, serveix-lo ben calent i per menjar de seguida

Bon profit! 

Carta a Santa

Els teus fills l'han fet?, i tu?, saps que adults i nens comparteixen la il·lusió de les cartes a Santa, a molts llocs del món? Sobretot els petits, gaudeixen d'escriure a un personatge tan important per a ells, que esperen el moment de fer-ho, per mesos cada any. 

Aquí tenim el Tió, i tot i així, any rere any, Santa i el seu trineu, es fan un lloc al cor dels nostres fills.

Tot culmina quan el dia 25 es troben els regals que Santa els ha portat, seleccionant de la seva carta, els regals que més adients són per a ells.

Els nens escriuen una Carta màgica, a Santa. Els pares ensenyem als fills a escriure aquesta missiva tant especial, i a moltes escoles, també comparteixen aquest moment amb els petits, aprofitant la motivació que senten, per fer bona lletra i expressar bé, el què volen.

Estimat Santa.....

Santa Claus és una part integral de qualsevol celebració del Nadal. A totes les cases hi ha hagut moments bons i dolents durant l'any, il·lusions aconseguides, i d'altres que no, i quan arriba el moment que Santa prepara les bosses de regals per a tos, és un moment especial per a les famílies. És un moment de celebració.

Els nens estimen Santa Claus, perquè està intensament associat amb cada aspecte del Nadal. Santa portarà sort, regals i renovada il·lusió per als 12 mesos següents.

En general es creu que la llar de Santa Claus, es troba al Pol Nord. I per Nadal, arriba en el seu trineu impulsat per RENS, per lliurar els regals que cada nen ha demanat. Quan el dia de Nadal, tothom desperti, ràpidament anirà a troba sota l'arbre, el que Santa els ha portat. Aquest és el moment, més apreciat, especial i recordat, per als nens. Els regals es col·loquen sota l'arbre de Nadal, amb un nom a cada paquet ,perquè tothom pugui trobar el seu ràpidament.

Per assegurar que Santa Claus porti el regal que el nen desitja, els petits li envien una missiva. Si saben escriure, amb lletres, i sinó, amb dibuixos. Aquesta és la pràctica general en totes les famílies de Nadal. Ara bé, si no ho han fet encara, sempre hi ha temps: les cartes que els nens escriuen a Santa, són màgiques, i una tradició diu el següent:

Si els nens s'endarrereixen en la carta, no passa res. Han d'escriure la missiva, i al sobre posar la paraula URGENT, i dibuixar un cor. D'aquesta manera, la carta, sabrà que ha d'arribar urgentment al Pol Nord, perquè està escrita per un nen que estima Santa.

I per cert, si no saps què demanen els teus fills a Santa, fes-li llegir amb alguna excusa, abans que l'enviï.

Un toc de màgia en aquesta setmana, serà benvinguda i un regal per a tots i totes. 

Còctels de Nadal

Saps que els sopars de festes poden acompanyar-se de còctels? És habitual en altres llocs, i no volem deixar de fer-te la proposta per si et ve de gust, provar i innovar.

Còctel de Mandarina, Campari i magrana.

Què necessites:

  • El suc de les mandarines (1kg)
  • 175 ml de suc de magrana
  • 6 culleradetes de Campari
  • ½ ampolla de cava o de vi blanc escumós, (refrigerats)
  • llavors de magrana, per decorar (opcional)

Com el prepares:

1. Barreja els sucs de fruita en una gerra i refrigera fins que es necessiti.

2. Els vasos han d'estar al congelador, i al moment de servir, els treus.

Aboca-hi 1 culleradeta de Campari a cada vas. Omple fins a la meitat de la capacitat, amb el suc, i omple amb el cava gelat. Decora amb llavors de magrana, si t'agrada.

Consells

Mullar les vores de 6 copes de cava amb aigua, i després submergir-los en sucre en pols.

Ponx de rom Flamejant

Què necessites:

  • 200 ml de rom fosc
  • 100 ml de brandi
  • suc acabat d'esprémer de 3 taronges grans
  • 1 taronja sencera
  • 45 ml de granadina
  • 500 ml de suc de pinya
  • 30 ml de xarop de sucre
  • 1 pal de canyella
  • claus
  • Com el prepares:

1, En una gerra gran, barreja el rom, el brandi, el suc de taronja, la granadina, el suc de pinya i el xarop de sucre amb la canyella en branca. Cobreix i posa-ho al refrigerador fins que es necessiti.

2, Quan estigui a punt per servir-se, si el vols sevir calent, escalfa-ho a una paella i aboca-ho a un bol. Si ho vols servir fred, afegeix glaçons.
A dalt, posa-hi la taronja i el clau d'olor, i deixa que flotin.

3. Escalfa un parell de cullerots de brandi en una cassola fins que es cogui al vapor. Aquest s'aboca sobre les rodanxes de taronja i cala-hi foc al conyac o brandi, utilitzant un llumí ben llarg. Una vegada que les flames s'han apagat, ja pots servir en copes individuals!.

Decora amb rodanxes de taronja i canyella.

Consell: Omple la casa amb les aromes de taronja, la canyella i el clau en fer aquesta recepta.

Bon profit!

Decora amb espelmes de taronja

Tens curiositat com es fa una espelma amb una taronja oi? Si fins ara has comprat espelmes originals, pren nota com fer-ne la teva pròpia, que serà la més original i natural de totes. I encara més, podràs donar forma a l'espelma! Aquest sistema és fàcil, barat i ràpid. Pren nota i decora el Nadal amb les taronges.

1.Talla la taronja en un tauler de tall. Fes servir el ganivet per tallar, i punxa a la pela de la taronja. Introdueix només fins a la medul·la, prenent el ganivet al voltant de la meitat de la taronja, i vés al voltant fent la circumferència.

2.Empeny suaument el dit sota la pell de la taronja i la pela, perquè se separi de la taronja sense que es trenqui.

3. Busca la "metxa". Un cop separat de la carn, la pell de taronja ha de ser fàcil de treure. En extreure la polpa, restarà una part blanca "tija"- deixa-la intacta, encara unida a la closca.

4. Afegeix l'oli. Aboca l'oli d'oliva (aproximadament 3 cullerades) per cobrir la tija i deixa la metxa en remull durant uns 2-3 minuts.

5. Crea un disseny. El disseny és bonic i sobretot, funcional, ja que permet a la vela respirar. Crea un disseny en paper en primer lloc, per ajudar a evitar errors quan tallis la taronja. Després, agafa la tapa de la taronja i dibuixa el disseny que has fet, i després retalla amb el ganivet de cuina.

6. Encén l'espelma. Amb un encenedor encén a tija de la taronja. Això pot sortir bé a la primera, o segona.... Pot ser que sigui més fàcil, si uses llumins llargs.

7. Un cop encès, col·loca la meitat superior (amb el seu forat predissenyat) a la meitat inferior de la metxa. Això completa la vela.

Observació: Els nens poden ajuda a fer el disseny i forma de la taronja, però deixa la part d'encesa per a tu i altres adults. 

Buscar

 

Subscriure's

feed-image Blog Sorli Discau

Etiquetes