Sorlidiscau.es

facebook Sorli DiscautwitterYoutube

Mossegar-se les ungles (II)

Vam començar a donar informació al darrer article, sobre un tema que preocupa i sovint no se li dóna la importància que té: mossegar-se les ungles. Un 33% de la població adulta es mossega les ungles. Vam veure que les causes no són clares (causes indefinides, que formen part del TOC o de personalitats perfeccionistes). Seguim aprofundint en aquest tema.

És més comú, en adolescents

Els estudis mostren que fins a un 45% de tots els adolescents (d'ambdós sexes) es mosseguen les ungles amb regularitat suficient per afirmar que tenen un hàbit. En nens molt petits, es mosseguen les ungles o llepen els dits, perquè es creu que els recorda el moment de la succió - un gest que reconforta, que té a veure amb les mans i la boca, i sovint, no passa d'aquí.

Però si no s'atura, podem arribar a l'adolescència amb una conducta que es pot tornar un hàbit fàcilment. Els adolescents no tenen les dents perfectament formades i mossegar-se les ungles, pot ser un hàbit costós pels pares. Els odontòlegs estimen que mossegar-se les ungles poden necessitar uns 4.000 € per a endreçar el què aquest hàbit, ha malbaratat.

Els hàbits, perduren al llarg de la història!

Mossegar-se les ungles sembla que acompanya als éssers humans des de fa milers d'anys. S'ha associat històricament amb la confusió i la preocupació. A l'antiga Grècia, el filòsof estoic Sidonio escrivia que un home en particular, Cleantes, se'l recordava especialment per ser savi i les seves ungles inexistents de tant ser mossegades. No està clar a què es volia referir, si a la seva higiene personal o al seu esforç en mantenir les ungles ben mossegades, el què està clar és que Cleantes és el primer ésser humà registrat que es mossegava les ungles.

Nota addicional: El nom tècnic de mossegar-se les ungles, onicofàgia, també és grec i significa "devorador d'ungles".

Cures: La reprogramació del teu cervell i Befriending (fes-te amic) de les teves ungles.

Els estudis realitzats cercant una solució definitiva per aquesta conducta, no són concloents. La majoria de solucions impliquen tractar aquest hàbit, com una dependència més (com qualsevol altra droga o comportament addictiu). Per tant, troben la solució de la mateixa manera que proposen "desenganxar-se" d'altres drogues. I quin seria el mètode usual? Anul·lar el vell hàbit i crear-ne un de nou que sigui positiu. Es tractaria d’ “enganyar" al cervell usant recompenses, exercicis de presa de consciència, i altres tècniques. (Una estratègia típica és la de fer conscient quines preocupacions s'amaguen rere l'impuls de mossegar-se les ungles, cada vegada que apareix, i un cop se sap quin és aquest, es recompensa amb un estímul positiu (com acariciar-se les mans). I això es repeteix cada vegada, fins que s'activa abans l'estímul positiu, que el vell hàbit.

Altres mètodes podrien ser més enginyosos. Per exemple es recomana, i cada vegada hi ha més psicòlegs que hi estan d'acord, "fer-se amic" dels dits, i imaginar una relació amb cada un. Es parteix de la base que quan s'estableix una relació cordial i amable amb una part del mateix cos, és més difícil tenir una actitud nociva cap a aquesta.

Aviat tractarem dels mètodes concrets que es recomanen per a deixar hàbits nocius, en tot cas, i val la pena tenir-ho present, corregir un hàbit implicarà conèixer d'on prové i quin ha estat el motiu de crear-se en un. Posteriorment, un cop en saps la causa originària, ser creatiu i perseverant en substituir-lo per un de nou que sigui positiu.

Mossegar-se les ungles (I)

T'agraden les teves ungles? Si et mossegues les ungles, no estàs sol! Per quina raó els éssers humans ens mengem, mosseguem les nostres ungles?

La resposta, com veurem, no és simple, i tot i així l'hàbit és molt comú. Els que es mosseguen les ungles, tampoc tenen una explicació clara, i menys resistència al seu hàbit.

D'on ve aquesta mania? És més probable que aparegui en algunes persones i no en d'altres? I hi ha alguna manera d' aturar-la? Si ets un dels adults que encara es mossega les ungles, has de saber que el 33% de la població adulta, ho fa.

Causa 1. Diferent per tots

Quan es tracta d'establir les causes de mossegar-se les ungles, els psicòlegs tenen opinions i conclouen diverses causes. Alguns s'adhereixen a una explicació bastant convencional: que és causa de la preocupació, l'avorriment, cansament, o el desig de sentir-se reconfortats. D'altres, li donen explicacions més profundes, com que hi ha algun tipus de trastorn en el seu desenvolupament sexual en la seva infància (la línia freudiana). També altres suggereixen que es tracta d'una automutilació i un senyal d'agressió cap a un mateix. Una altra teoria és que realment no hi ha una causa universal - que l'hàbit es desenvolupa per moltes raons diferents, i que el comportament passa a ser el mateix, ja que les ungles són de fàcil accés, i com que creixen, són sempre a punt. És possible que et mosseguis les ungles perquè necessites una sortida a l'estrès mentre prepares la declaració de la renda, mentre que el teu veí pot mossegar-se les ungles en un llarg viatge amb cotxe. Tot això és part del mateix espectre. I doncs, si no hi ha causes clares, es pot resoldre?

Causa 2. Relacionat amb el TOC?

El 2012 l'Associació Americana de Psiquiatria va concloure que mossegar-se les ungles, és una forma de "neteja patològica", com ho és arrencar-se les pestanyes o obsessivament recollir-se els cabells, i per tant, podria formar dels comportaments associats amb el TOC o trastorn obsessiu compulsiu.

Alguns psicòlegs opinen que és una conclusió alarmista i que una persona que es mossega les ungles com un hàbit, se li pot despertar el temor de patir descontrol dels seus impulsos, coses que són diferents. Malgrat això el trastorn físic existeix, i la discussió doncs radicaria en el grau que se li dóna a la patologia.

Causa 3. Signe de Perfeccionisme

Un estudi publicat recentment, afirma que mossegar-se les ungles forma part de les conductes que tenen els perfeccionistes, formant part dels gestos repetitius que es desperten, com gratar-se o acariciar el seu propi cabell. I sembla que lliga en un tipus particular de personalitat que té un major potencial per l'avorriment, l'estrès i l'ansietat que d'altres tipus (perfeccionistes). Aquestes persones se centren en un alt rendiment i alt nivell d'excel·lència (sovint a un cost molt gran). Així que cerquen maneres de relaxar-se, i mossegar-se les ungles, està al seu abast.

En el següent article seguirem donant pistes sobre aquest tema que tant i tant, preocupa la població que té aquest hàbit i no se'n pot estar.

Pasta amb bolets i baco

Des d'aquest blog teníem ganes de seguir apostant per la cuina senzilla, i alhora saludable. Avui us proposem un plat deliciós, i pot adaptar-se a moltes variants: Pasta amb bolets i bacó. És perfecte com està, però et suggerim que experimentis amb diferents bolets, per exemple, o vi en lloc de caldo de pollastre, i qualsevol combinació d'herbes fresques que puguis tenir a mà.

Què necessites: (per a quatre racions)

  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 3 llenques de bacó tallat fi, a trossos de 5 centímetres.
  • 3 dents d'all picat
  • ¼ de quilogram de bolets. Si són xampinyons tallats finets, si són altres, a trossos mal tallats, o a quadres.
  • 1 tassa de Caldo de Pollastre (o Vi Blanc Sec)
  • 1/4 tassa de crema de cuina
  • 3 cebes tendres, tallades ben finetes
  • 1/4 tassa de julivert picada
  • 1/2 tassa de formatge parmesà recent ratllat
  • Sal (prova i segons el tu gust)
  • Pebre negre recent mòlt (prova, i segons el teu gust, afegeix)
  • ½ Kg de pasta (espagueti o tallarines), ben finets.
  • Parmesà extra, per a decoració final.

Com ho prepares:

- Cuina la pasta seguint les instruccions del paquet.

- En una paella gran, escalfa l'oli d'oliva a foc mig-alt. Afegeix les peces de bacó i cuina-les fins que estiguin ben daurades però no cruixents. Retira el bacó de la paella i reserva'l. Sobretot, o netegis la paella ara.

- Afegeix els bolets i l'all a la paella. Barreja i remou i cuina a foc mig-alt durant 5 minuts; augmenta la intensitat del foc si és precís per ajudar al fet que els bolets comencin a daurar-se.

- Aboca el caldo de pollastre. Remou, raspant el fons de la paella per afluixar els trossets. Cuina a foc mig-alt durant diversos minuts, o fins que el líquid es redueixi a la meitat.

- Redueix la calor i aboca la meitat de la crema. Agita i deixa fer xup xup i espessa durant un parell de minuts. Afegeix les cebes tendres verdes tallades i el julivert, i deixa cuinar per un minut o més. Finalment, afegeix el Parmesà i remou, permetent que el formatge es fongui i incorpora a la salsa. Apaga el foc.

- Afegeix la pasta cuita a un bol gran. Afegeix la meitat de la salsa de la paella. Barreja amb pinces de pasta. Afegeix ½ tassa d' aigua de la pasta calenta en aquest punt si la barreja ha quedat massa espessa o grossa. Barreja i afegeix més aigua fins que quedi a la consistència que vols.

Per a servir:

Serveix la pasta en bols individuals, cobrint cada un amb la resta de la salsa. Escampa julivert extra i parmesà addicional.

Recomanacions

Pot ser un fantàstic plat principal, i també sense dubte acompanyat per una amanida i pa cruixent.

També és genial com acompanyament, d'un tros de carn o un peix a la planxa.

Bon profit!

Canvia el color de la teva roba

Una de les coses que ens trobem en els canvis de roba de temporada, és que voldríem canviar els colors d'algunes peces. Pensem que serà difícil, que ens agafarà molt temps, que no ens quedarà prou bé. I ho deixem córrer
Com es pot canviar el color d'una peça de roba, que quedi bé de forma segura? Avui t'ho expliquem

Les fibres naturals, com el cotó, el lli, la seda i la llana, agafen molt millor el colorant que els sintètics. El tenyiment és tant un art com una ciència, així que no dubtis a experimentar. Per exemple, pots combinar colorants líquids, per arribar al teu propi color. Modifica aquesta tècnica per a articles diferents de la tela, submergint-los en el tint i prenent nota de com cada article agafa color.

Com tenyir Teixit

Si desitges reinventar un article de color, prova primer amb un blanquejador, abans de tenyir-ho. Això blanquejarà o alleugerà la tela perquè pugui prendre el nou color.

1. Renta el teu article de tela, si és nou. Cobreix la superfície de treball amb un drap. Omple una galleda, o aigüera d'acer inoxidable (prou gran per a subjectar la tela solta) a mig camí amb aigua de l'aixeta o aigua bullent molt calenta. (Per a la llana, l'aigua ha d'estar tèbia, no calenta). Usant guants de goma, afegeix un colorant líquid, barrejant els colors com desitgis. Afegeix vinagre blanc si tenyeixes llana o seda, o sal, si vols tenyir lli o cotó. La quantitat dependrà de la grandària del bany de tint. Utilitzarem ¼ tassa de sal o vinagre per a un bany d'aproximadament 4 litres, ½ tassa per 8 litres, i 1 tassa per 12 o més litres. (Aquestes addicions ajuden al fet que la tela agafi el tint.)

2. Mulla completament el teixit (pots fer córrer les peces grans, amb un cicle d'esbandida de la rentadora per mullar-les uniformement), i submergeix en el bany de tint. Amb una cullera d'acer inoxidable (o una cullera de fusta reservada només per al tenyiment), mou la tela al voltant de l'aigua per evitar el tenyit irregular. Mantén el producte en colorant de 5 a 15 minuts, regirant tot el temps. Deixa que la tela s'enfosqueixi una mica més del que desitges, ja que s'esvairà lleugerament amb l'esbandida i l'assecatge.

3. Retira amb cura la tela del tint i esbandeix amb aigua corrent, començant amb aigua tèbia i després fent-la refredar. (També pots esbandir la tela en el cicle d'esbandida de la rentadora). Renta la galleda, la cubeta o l'aigüera immediatament.

4. Renta l'article amb detergent suau en el cicle de fred i després asseca.

Consells i més Trucs:

Colors personals i personalitzats

Afegeix els tints a l'aigua calenta en un got de vidre gran, anotant la quantitat de color que estàs agregant. Prova el color amb una tovallola de paper. Quan tens el to que desitges, fes el bany en una quantitat més gran, i prova primer en un tros de la peça que vols tenyir, si pot ser per la part interior. Assegura't que queda com tu vols.

Sempre hi poden haver sorpreses

Mai se sap exactament com un material prendrà un color. Un tovalló blanc i un tovalló emblanquit, no poden sortir igual. Si has retallat un tros de tela i li fas el color, pot quedar diferent de la peça sencera. I mentre que tenyir és una gran manera de reviure teles velles, també és un art que cal agafar amb esperit artístic.

Per a peces grans

Quan tenyim roba de llit i estovalles, usarem un gran recipient de plàstic a la banyera (per atrapar qualsevol degoteig) i anirem portant cubells d'aigua escalfada. És especialment important mantenir la tela en moviment mentre estigui en el bany de tint; usa una cullera llarga per a remoure, aixecar i redistribuir constantment. Quan els articles aconsegueixen el color desitjat, aixeca'ls i col·loca'ls en un altre cubell buit per portar-los a la rentadora, on els esbandiràs en el cicle d'esbandida.

Rentada dels teixits

Les primeres vegades que rentis els articles tenyits, renta'ls sols, per prevenir que deixin el color. Afegeix una tovallola vella o un mitjó, per veure si el tint funciona. Amb el temps, si amb les rentades deixa de treure color, pots ajuntar- la peça tenyida amb la resta de la teva roba. I a la vegada, si perd el tint, recorda que sempre ho pots tenyir de nou.

Hummus bàsic

L' Hummus és deliciós, a i més, és una prova de què algunes de les millors coses que donen sabor a la taula, són les més senzilles de realitzar. Es pot fer amb només sis ingredients, i no requereix cocció – només un processador d'aliments.

La recepta d'hummus que et presentem a continuació, és la perfecta recepta bàsica, i també una base sòlida des de la qual treballar, per a experimentar amb diferents sabors i textures.

L'hummus és una salsa basada en els cigrons. La seva simplicitat li dóna popularitat, i ha viatjat arreu, més enllà d'Orient Mitjà (Turquia i Àfrica del Nord).

Què necessites ( per a 6 o 8 persones)

  • 600 grams de cigrons cuits (reserva el líquid i uns cigrons per a la decoració)
  • 4 culleradetes de pasta de sèsam
  • 2 dents d'all, picats
  • 1 culleradeta de sal de mar triturada
  • 6 cullerades d'oli d'oliva extraverge (una mica més per a decorar)
  • 3½ cullerades de suc de llimona acabada de esprémer
  • pimentó (opcional)
  • coriandre o fulles de julivert (opcional)

Com el prepares:

- Renta els cigrons en aigua freda i posa'ls en el processador d'aliments.

- Afegeix els tahini, all picat, sal, suc de llimona i set cullerades del líquid reservat de la cocció dels cigrons.

Encén el processador d'aliments i aboca lentament l'oli mentre s'executa.

Per a servir:

Quan la mescla estigui completament barrejada, i suau, posa-la en una font de servir. Ruixa amb una mica d'oli d'oliva verge extra, i decora amb uns cigrons sencers. Assaona amb pimentó i coriandre finament picat o fulles de julivert.

Consell d'expert:

La regla per a cuinar l'hummus és justament que no hi ha regles. Una vegada que dominis la recepta bàsica, experimenta amb altres sabors, amb el que més et vingui de gust. Pots afegir olives negres, talls de pastanaga, ceba o tàpares per exemple.

 

Millora la teva feina amb les plantes

Pot ser que tinguis mà per les plantes, o potser no en tens. No importa, si el què busques és fer del teu espai, un espai decorat i sa, passar d'un to opac i fosc, a un espai amb vida i acolorit. Podries dedicar-hi molta energia i fer un gran canvi al teu lloc de treball, o poder tens poc temps, i vols anar "al gra" Avui et proposem afegir Verd al teu espai de treball. Una mica de verd en aquest espai, pot tenir un gran impacte en la teva actitud i el teu estat de salut. Si encara no disposes d'un "amic que fa la fotosíntesi" en el teu escriptori, heus aquí per què ho necessites:

Les plantes à més Productivitat

Algunes empreses pensant en el minimalisme com a eix de decoració, o poder només en la practicitat, no s'apunten a posar plantes. I aquest fet, poden tenir un efecte negatiu en els treballadors. Algunes investigacions conclouren que els empleats rendeixen més, estan millor i treballen més contents si hi ha plantes al seu camp visual.

Les plantes renoven l'aire

Certs estudis mostren que les plantes són especialment beneficioses per a l'aire que respirem en un espai tancat, perquè el purifiquen, augmenten l'oxigen. Depenent de la planta que tens, podria millorar la qualitat de l'aire de l'àrea de treball. Alguns estudis apunten especialment a les plantes trepadores, com les heures, com les que millor filtren les toxines comunes que hi ha a l'aire.

Les plantes et fan sentir saludable i feliç

Tenir plantes a l'espai de treball, et fan sentir més feliç i menys estressat. D'acord amb els estudis publicats per Gabinets d'investigació, les plantes poden baixar la pressió arterial, els nivells d'ansietat, poden reduir l'estrès, millorar el teu benestar i augmentar la teva satisfacció en el treball. Una planta no cura una depressió, està clar, però ajuda en el benestar general de la persona.

Les plantes impulsen la teva creativitat

Afegint vida i contacte amb les teves arrels, amb la naturalesa, sembla que afecta positivament a la teva creativitat. Estudis recents conclouen que quan es lliura una tasca que precisa creativitat a un treballador, milloren el seu acompliment, en temps i qualitat, si tenen en el seu camp de visió plantes i verd.

T'animem doncs a què facis la prova! Posa verd al teu escriptori.

Entra feliç a la tardor

Ara ja sí que podem dir que ha arribat la tardor. I els canvis que l'acompanyen: un canvi en la llum, un canvi en el clima, un canvi en l'estil de vida. Depenent d'on visquis, aquest canvi es fa més dràstic. Fes-te la transició més fàcil!

L'aire lliure: Una de les coses que sovint s'estimen de l'estiu, és poder estar a l'aire lliure, a la naturalesa. Bé, només perquè fa un pèl més de fred o els dies són més curts, no caldrà que renunciïs a aquest aspecte de l'estiu. I si no surts, tranquil, porta la natura a casa. Comença amb uns rams de flors, alegres brillants, un a la setmana que et faci estar com a la primavera a casa teva. I seguidament adquireix noves plantes, fortes i sanes. Busca les plantes d'interior que poden tenir una dobla funció; No només boniques i que et puguin fer feliç, sinó que també, netegin l'aire.

Purifica l'aire: Acabem d'esmentar que les plantes poden purificar l'aire. Ara anem un pas més enllà. Obre les finestres, deixa entrar l'aire fred, i permet que marxin els gasos que els mobles alliberen. Tanca-les al cap de 10 minuts i si pots, adquireix un purificador d'aire.

Neteja: Les vacances no han de ser l'únic moment que li dónes una "cara nova" a casa teva. Abans d'entrar al moment més fred de l'hivern a on ja estàs al “sofà amb manta”, pots netejar tots els recons i esquerdes perquè puguis protegir-te en un espai absolutament net.

Anima't amb la cuina: Quina olor fa la tardor? D'estofat, sopa i pastís. Si t'agrada cuinar, aquest és just el moment per a experimentar i recordar plats calents. Proveeix-te amb nous ingredients frescos, perquè estiguis llest en qualsevol moment per a preparar el teu caprici i avivar les teves receptes favorites.

Omple't de color: Passaràs més temps a casa, i és una bona oportunitat per afegir alguns colors brillants i vius al teu espai. Adquireix alguns nous coixins, mantes, o accessoris que mantinguin la teva casa feliç i plena d'energia. Si ets més atrevit, tracta de pintar la paret amb uns tons de nova temporada, trencant els colors que tenies.

Manifesta el protagonisme de les teves coses preferides: Quines són les teves coses favorites a la tardor? És un gran suèter, les millors botes, un edredó càlid, un magnífic te? Així, comença a col·locar-los en la teva línia de visió perquè puguis emocionar-te. La seva visió a la teva vida, de nou, et farà sentir reconfortat.

Posa't en moviment: No deixis que la natural baixada d'energia que acompanya les caigudes de les fulles, et venci sempre. Assegura't de trobar l'equilibri entre el moviment i el repòs necessari per al teu cos. Manté una rutina que inclogui l'esport, no només per a mantenir-te en forma, sinó també per ajudar al teu cervell., a restar feliç i positiu a través dels mesos foscos i freds, però càlids dins teu. 

Obre't als amics: És fàcil simplement perdre's en el teu propi món, una vegada que comença el fred i ja tens la casa ben càlida i decorada per a passar-hi més temps. De nou, cerca l'equilibri, i prepara reunions, sopars i dóna la benvinguda a actes amb els amics amb alegria, sigui a casa teva o a casa d'altres.

I somriu! els moments càlids a casa ens recorden que a fora fa fred. I el fred al carrer, ens recorda que podem arribar a la casa càlida.

Sorli: "Queremos vender soluciones en lugar de productos"

GranConsumoTv entrevista al director general de Sorli, Josep Figueras, quien detalla el sinfín de novedades de sus supermercados.

Sorli está viviendo un intenso proceso de cambio que ha marcado por completo todo su quehacer en este 2016. Los próximos meses se presentan apasionantes para esta cadena de supermercados catalana, marcada por su carácter familiar y que pretende "vender más soluciones que productos" a sus clientes. Hablamos con el director general de la compañía, Josep Figueras, quien nos detalla esta reinvención de la empresa en busca de fortalecer su posición dentro de la distribución alimentaria en España. Sorli ha dicho adiós a su tradicional apellido, Discau, pero ha dado la bienvenida a un sinfín de novedades.

¿Un año desde su entrada en Sorli? ¿Qué tal ha sido?
Ha sido un año cargado de mucho trabajo. Sorli me encargó hacer un análisis muy profundo de la empresa junto con todo el equipo y, tras ello, diseñamos un plan estratégico que pusimos en marcha en abril de este año. En él van unidas muchas cosas. Lo primero era hacer un nuevo modelo de tienda que estrenamos con el supermercado de Premià de Dalt, con el que pusimos en marcha todas las ideas que salieron. Otra pata del plan era hacer el máximo número de cosas para favorecer la eficiencia interna de la compañía.

¿Y qué tal los primeros resultados por estos cambios?
Muy satisfactorios. En septiembre, en la tienda de Premiá hemos conseguido crecer un 11% respecto al mismo mes del año anterior. Después de cinco meses de la apertura y después de que los clientes la hayan conocido, crecer así es un éxito para nosotros, porque es señal de que los clientes se sienten a gusto en la tienda y que lo que les ofrecemos les ha gustado. Ahora, nuestro objetivo es expandirlo al mayor número de tiendas que sea posible, pues de momento lo tenemos solo en dos.

¿Por qué era necesaria esta reinvención?
Lo que vimos es que claramente teníamos un punto fuerte: el mundo de los frescos, donde teníamos unas cuotas muy por encima de lo normal en el mercado. Queríamos conseguir mantener esa imagen de producto fresco, de proximidad y de calidad y complementarlo con otras categorías de alimentación para incrementar las ventar por metro cuadrado. Pensamos que el objetivo es vender más soluciones que productos y creamos unas categorías para darles una personalidad propia. Por ejemplo, creamos una familia de parafarmacia que no teníamos desarrollada. También una nueva categoría sobre el mundo de las celebraciones; dotamos de una personalidad propia a la de cafés e infusiones... De esta forma, conseguimos que la compra fuera más agradable y fácil. Dados los resultados, el cliente nos ha dado la razón.

¿Qué es lo que más ha gustado al cliente y lo que menos de lo que habéis aplicado nuevo?
Cuando escoges una dirección siempre tienes que renunciar a algo. Hemos renunciado a esas categorías en las que veíamos que no podíamos aportar nada diferenciador. Por ejemplo, la de juguetes o bazar, que la hemos reducido mucho. Pero hemos crecido en otras categorías que nos compensan sobradamente los cambios realizados. Puede que algún cliente eche de menos alguna cosa, aunque no nos lo ha hecho saber. Lo que sí nos han dicho es que se sienten más cómodos al comprar.

Estos cambios han venido acompañados de un cambio de imagen, pero llama la atención que en la web de Sorli o en redes sociales se mantenga todavía el antiguo logo y el apellido Discau. ¿Ese proceso va más lento por alguna razón?
De cara a 2017 haremos todo este cambio. Actualizaremos nuestra app y nuestra página web. Esto es un proyecto que nacerá a principios del año que viene y queremos contribuir a poner nuestro granito de arena en el mundo del ecommerce. Este cambio de imagen requiere un tiempo para que la ejecución sea la más eficiente posible.

Ya que has sacado el tema del ecommerce. ¿Cómo está afrontando Sorli este reto que está, junto a los frescos, moviendo a la distribución actual?
No tenemos un portal donde tengamos la compra online como otros operadores. A fecha de hoy, sabemos que es un mercado que está creciendo, pero poco. Se oye mucho, pero en la alimentación el volumen es muy pequeño y económicamente hay que hacerlo rentable. Es un servicio costoso. Tenemos que ver cómo afrontarlo y eso lo veremos en 2017. Es un mercado con el que hay que estar muy atento.

Volviendo al nuevo modelo, de cara a los próximos meses, ¿qué plazos tenéis para renovar más supermercados?
Iremos haciendo lotes de tiendas. El segundo lote lo empezamos ahora en noviembre y van un total de seis tiendas a las que aplicaremos la nueva imagen y el nuevo formato.

Si me tuvieras que decir tres titulares del nuevo modelo, ¿cuáles serían?
El primero sería que estamos orientados en vender soluciones en lugar de productos. El segundo, que facilitamos la compra para que sea muy agradable con categorías con una personalidad propia. El tercero: tenemos un surtido muy amplio. Si me permites un cuarto: seguimos siendo los especialistas en frescos.

Recientemente ha habido un estudio de la OCU en el que Sorli no ha salido bien parado, siendo valorado como uno de los supermercados más caros de España. ¿Qué valoración haces sobre este informe?
Haría dos apuntes. El primero, respecto al mundo de los frescos, es importante ver la calidad y su relación con el precio. Estas dos cosas deben ir unidas. Una merluza de Avilés no es lo mismo que una que venga de Chile, de Namibia o de Canadá. No es lo mismo una dorada nacional que otra venga de Grecia, que al llegar ha estado cuatro días fuera del agua. Sabemos que el precio es importante para el cliente, pero sabemos que nuestros clientes nos valoran por la calidad y por la relación calidad/precio que les ofrecemos.

¿Y el segundo apunte?
Me hubiera gustado que este estudio se hubiera realizado en el mes de septiembre y no en marzo o abril, que es cuando se hizo, porque hemos incorporado unas 218 referencias que cubren el segmento precio para aquellos clientes que quieran hacer la compra completa en Sorli. Damos así esa facilidad. Lo hemos cubierto con una marca de una calidad muy aceptable y un precio muy competitivo como es la marca IFA, que está funcionando muy bien.

En abril preveíais una facturación de 242 millones de euros para este año. ¿Se mantiene?
La vamos a cumplir. Esperemos que estos últimos meses nos acompañen las ventas como nos han acompañado hasta el mes de septiembre y podamos cumplir con este objetivo.

De cara al año que viene, además de la renovación de supermercados, ¿qué previsión tenéis de aperturas?
Sorli es una empresa familiar y nuestro presidente, Jordi Sorli, nos dice que las cosas hay que hacerlas poco a poco. Abrimos siempre dos o tres tiendas por año buscando siempre las mejores ubicaciones para garantizar un crecimiento muy sólido y que se mantenga en el tiempo. No somos una empresa que abra 50 supermercados al año. Lo que hacemos lo hacemos siempre con un criterio de prudencia.

El programa de fidelización de Sorli ‘regaló’ el año pasado 1,3 millones de euros a sus clientes, con iniciativas como el Supernoviembre. ¿Se llegará a esta cifra también este año?
Tenemos un plan de fidelización muy amplio. Estos 1,3 millones hacen referencia al 1% que cada cuatrimestre repartimos a nuestros clientes más fieles. Adicional a este 1% en todas las compras, hay un 5% en el Supernoviembre que se devuelve en el mes de diciembre para que nuestros clientes puedan hacer la compra de Navidad. En octubre tenemos el aniversario en el que hacemos un regalo cada día a nuestros clientes con tarjeta. Es una campaña que es muy apreciada. También tenemos un 5% adicional el día del cumpleaños de nuestro cliente. Todo esto junto hace que este año estemos por encima de los 2,5 millones de inversión. El 72% de nuestros clientes nos compran con la tarjeta y son fieles. Invertimos mucho en ellos.

Crema de carabassa amb oli de coco

Els dos darrers articles els hem dedicat a l'oli de coco, esplaiant-nos en els seus beneficis extensíssims tant per fora com per dins del teu cos. Aquesta és una deliciosa versió de la crema de carabassa amb espècies, un pèl picant i molt nutritiva. Està feta amb oli de coco en lloc de la mantega o l'oli d'oliva, i amb llet de coco, utilitzada en lloc de la llet o crema habituals: Crema de carabassa amb espècies i oli de coco.

Què necessites: (per a 6 racions)

  • 1/4 de tassa d'oli de coco
  • 1 tassa de ceba picada
  • 1 dent d'all picat
  • 3 tasses de brou de verdures
  • 1 culleradeta de curri en pols
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/4 culleradeta de coriandre mòlt
  • 1/4 culleradeta de pebre vermell picat
  • ½ quilogram de carabassa
  • 1 tassa de llet de coco lleugera

Com la prepares?

1. Escalfa l'oli de coco en una olla profunda a foc mitjà-alt. Posa-hi la ceba tallada i l'all picat. Regira de tant en tant; cuina fins que la ceba estigui transparent, uns 5 minuts.

2. Barreja el brou de verdures, el curri en pols, la sal, el coriandre i el pebre vermell. Cuina i remou fins que la mescla comenci a bullir, baixa el foc fins que quedi un bull suau, uns 10 minuts.

3. Cobreix i deixa que bulli un 15 a 20 minuts més, regirant ocasionalment.

4. Afegeix la carabassa i la llet de coco, i cuina uns altres 5 minuts.

5. Aboca els ingredients en una liquadora; omple només la meitat del recipient perquè pugui ser ben tractat. Fes-ho per tandes, de manera que pugui quedar una crema ben suau. 

Per a servir: Posa la crema a una olla, i escalfa a foc mitjà breument. Serveix en bols individuals.

Per a decorar: Queda deliciós si hi afegeixes tomàquets secs ben finets per sobre. Amb pa torrat a un costat també és molt pràctic, perquè qui vulgui, se n'hi afegeixi.

Bon profit!

Descobreix l'oli de coco (II)

Avui seguim aprofundint en el descobriment de l'oli de coco, i els seus beneficis.

Enforteix el Sistema Immunològic: S'enforteix el sistema immune, ja que conté lípids antimicrobians, àcid làuric, àcid càpric i àcid caprílic, que tenen propietats antifúngicides, antibacterianes i propietats antivirals. El cos humà converteix l'àcid làuric en mono laurina, que tot apunta, que és una forma efectiva per fer front als virus i bacteris que causen malalties com l'herpes, influenza, citomegalovirus, i fins i tot el VIH. L'oli de coco ajuda en la lluita contra els bacteris nocius com Listeria monocytogenes i helicobacter pylori i protozous nocius tals com Giardia lamblia.

Millora la digestió: l'oli de coco millora les funcions internes del teu cos, quan s'utilitza com a oli de cuina. Ajuda a millorar el sistema digestiu, i per tant, evita que diversos problemes relacionats amb la digestió, incloent-hi la síndrome d'intestí irritable. Els greixos saturats presents en l'oli de coco tenen propietats antimicrobianes i ajuden en el tractament contra diversos bacteris, fongs i paràsits que poden causar indigestió. També ajuda en l'absorció d'altres nutrients tals com a vitamines, minerals i aminoàcids.

Evita la Candida: La Candida, també coneguda com a candidiasis sistèmica, és una malaltia difícil, causada pel creixement excessiu i no controlat del llevat anomenat Candida Albicans en l'estómac. L'oli de coco proporciona un alleujament de la inflamació causada per la càndida, tant externament com internament. La seva capacitat de retenció d'humitat, manté la pell hidratada i evita que s'esquerdi o desprengui. Els àcids que conté l'oli de coco (i hem esmentat abans), ajuden a eliminar la Candida Albicans.

A més, a diferència d'altres tractaments farmacèutics per a la càndida, els efectes de l'oli de coco són graduals i no dràstics o sobtada, la qual cosa li dóna al pacient una quantitat adequada de temps per acostumar-se als símptomes d'abstinència o reaccions de Herxheimer (el nom donat als símptomes que acompanyen el cos, de rebot de toxines generat durant l'eliminació d'aquests fongs). Però, en el tractament, les persones han d'augmentar sistemàticament i gradualment les seves dosis d'oli de coco i no han de començar inicialment amb una gran quantitat.

Sanació de les infeccions: Quan s'aplica a les àrees infectades, l'oli de coco forma una capa química que protegeix la part del cos infectada, de pols, aire, fongs, bacteris i virus. L'oli de coco és molt eficaç en contusions, ja que accelera el procés de curació dels teixits danyats.

Segons el Centre de Recerca de Coco, l'oli de coco mata als virus que causen la grip, el xarampió, l'hepatitis, l'herpes, el SARS i altres riscos greus per a la salut. També mata als bacteris que causen úlceres, infeccions de gola, infeccions del tracte urinari, pneumònia i la gonorrea. Finalment, l'oli de coco és també eficaç en l'eliminació de fongs i llevats que causen la tinya, peu d'atleta, candidiasis bucal, i la dermatitis del bolquer.

Altres beneficis

L'oli de coco s'ha demostrat que ajuda a lleugerament, en el següent:

- Fetge: La presència de triglicèrids de cadena mitjana i àcids grassos ajuda en la prevenció de les malalties del fetge, donat que aquestes substàncies es converteixen fàcilment en energia quan arriben el fetge, reduint així la càrrega de treball del fetge i també la prevenció de l'acumulació de greix.

- Ronyó: Ajuda en la prevenció de malalties dels ronyons i la vesícula biliar. També ajuda a dissoldre els càlculs renals.

- Pàncrees: l'oli de coco també es creu que és útil en el tractament de la pancreatitis.

- Pressió: L'oli de coco és molt relaxant i per tant, ajuda a eliminar l'estrès. Aplicant-ho al capdavant, seguit d'un suau massatge, ajuda a eliminar la fatiga mental.

- Diabetis: L'oli de coco ajuda a controlar el sucre en la sang i millora la secreció d'insulina. També promou la utilització eficaç de la glucosa en sang, i promou la prevenció i el tractament de la diabetis.

- Ossos: Com s'ha esmentat, l'oli de coco millora la capacitat del nostre cos per absorbir minerals importants. Aquests inclouen calci i magnesi, que són necessaris per al desenvolupament dels ossos. Per tant, és molt útil per a les dones que són propenses a l'osteoporosi.

- La cura dental: El calci és un component important de les nostres dents. Atès que l'oli de coco facilita l'absorció de calci en el cos, ajuda en el desenvolupament de les dents fortes. També ajuda a evitar la càries dental. Les recerques recents suggereixen que l'oli de coco és beneficiós per reduir la formació de placa i la gingivitis induïda per placa.

- El VIH i el càncer: Es creu que l'oli de coco té un paper decisiu en la reducció de la susceptibilitat del virus d'una persona per al VIH i els malalts de càncer. La recerca preliminar ha mostrat indicis que l'oli de coco promou la reducció de la càrrega viral dels pacients amb VIH.

L'oli de coco s'utilitza sovint pels atletes, els culturistes i les persones a dieta per perdre pes. La raó darrere d'això és que conté menys calories que altres olis, el seu contingut de greix es converteix fàcilment en energia, i no condueix a l'acumulació de greix en el cor i les artèries. L'oli de coco ajuda a augmentar l'energia i la resistència, i generalment millora el rendiment dels atletes.

L'ús de l'oli com a portador:

Els olis portadors, són aquells olis, que penetren fàcilment o absorbeixen en la pell i per tant, faciliten la filtració o l'absorció d'altres olis (com els olis essencials i extractes d'herbes) a través de la pell quan es barreja en ella. S'absorbeix fàcilment a través dels porus de la pell i per tant s'utilitza com oliï portador. D'altra banda, en ser un dels olis més estables, que no es posa ranci, evita que els altres olis, extractes d'herbes, medicaments, s'agrien. No altera les propietats dels olis i herbes barrejades dins d'ell. També protegeix les herbes i olis d'interaccions microbianes o fúngiques.

Hi ha principalment 6 varietats d'oli de coco: purs, refinats, verges, orgànics, fraccionats i verge extra (aquest és la varietat més debatuda, ja que no existeixen normes sobre la virginitat, i no queda clar què es qualifica de'oli d'oliva verge extra).

Quines compres? Depèn del propòsit que tinguis, és preferible una varietat que una altra. Vegem...

  • Per a Cuinar, el Refinat
  • Per a la pèrdua de pes, el Verge
  • Com a portador d'olis: el Verge, fraccionat
  • Per a la bona salut, el Verge, Orgànic
  • Per als Massatges, el Pur, Refinat
  • Per a usos medicinals, el Verge, i Verge Orgànic

Consells bàsics d'ús:
-A diferència de la majoria dels altres olis, l'oli de coco té un alt punt de fusió, al voltant de 24 a 25 graus Celsius. Per tant, és sòlid a temperatura ambient i es fon només quan la temperatura s'eleva considerablement. No guardis a la nevera.

-Si utilitzes l'oli de coco per a la pell, sobretot la cura del cabell, simplement fon l'oli (si és sòlid), mantenint l'ampolla sota el sol o submergint-lo en aigua tèbia. També pots agafar una mica d'oli, i posar-lo en un recipient petit i escalfar el recipient al foc molt suau. A continuació, agafa l'oli en el teu palmell i aplica'l al cabell.

-Si utilitzes l'oli per a consum intern, n'hi ha prou amb substituir els olis vegetals per l'oli de coco en les teves receptes. Recorda, no cal canviar completament a l'oli de coco, perquè et perdries els beneficis dels olis d'oli i vegetals.

El dia vinent et presentem una recepta deliciosa feta amb oli de coco.

Buscar

 

Subscriure's

feed-image Blog Sorli Discau

Etiquetes