Sorlidiscau.es

facebook Sorli DiscautwitterYoutube

Descobreix l'oli de coco (I)

A la Mediterrània estem molts acostumats a l'oli d'oliva i altres olis vegetals. Avui et proposem conèixer i descobrir els beneficis de l'ús i consum d'un oli més exòtic: l'oli de coco.

L'oli de coco té una multitud de beneficis per a la salut, que inclouen, no limiten, la cura de la pell i del cabell, la millora de la digestió i la millora del sistema immunitari per a lluitar contra una sèrie d'infeccions i malalties.

L'oli de coco s'utilitza no només als països tropicals, on les plantacions de coco són abundants, sinó també els EUA i el Regne Unit. La gent està descobrint les meravelles que aquest oli els dóna, i s'està guanyant popularitat a tot el món.

Vegem quins són aquests beneficis que el fan tan popular:

La cura de la pell: L'oli de coco és un excel·lent oli de massatge, que actua com una eficaç crema hidratant en tots els tipus de pell, incloent-hi la pell seca. A diferència de l'oli mineral, no hi ha cap possibilitat de tenir efectes secundaris adversos en la pell, quan s'aplica l'oli de coco. Per tant, és una solució segura per a la prevenció de la sequedat i la descamació de la pell. També retarda l'aparició d'arrugues i la flaccidesa, que normalment acompanyen a l'envelliment.

Ajuda en la prevenció de malalties degeneratives de l'envelliment prematur, a causa de les seves propietats antioxidants. També ajuda en el tractament de diversos problemes de la pell, incloent-hi la psoriasi, la dermatitis, l'èczema i altres infeccions. Per aquesta mateixa raó, l'oli de coco constitueix l'ingredient base de diversos productes de cura corporal, com els sabons, locions i cremes que s'utilitzen per a la cura de la pell.

La cura del cabell: L'oli de coco ajuda en el creixement sa del cabell, donant-li una brillantor de qualitat. També és molt eficaç en la reducció de la pèrdua de proteïnes (cosa que pot comportar conseqüències poc atractives o insalubres en cabell). S'utilitza com en la fabricació de diversos condicionadors i cremes d'alleujament de la caspa.

L'oli de coco s'utilitza àmpliament en el subcontinent indi, per a la cura del cabell. És un excel·lent condicionador i ajuda al procés de re-creixement del cabell danyat. També proporciona les proteïnes essencials aportant nutrició i salut i bellesa al cabell.

En fer massatges regularment el teu cap amb l'oli de coco, pots assegurar-te que el teu cuir cabellut està lliure de caspa, fins i tot si està sec de manera crònica. També ajuda a mantenir el cabell i el cuir cabellut lliure de polls i llémenes.

Beneficis per al cor: Hi ha un error molt estès entre moltes persones, que l'oli de coco és nociu per a la salut del cor. Això és degut al fet que conté una gran quantitat de greixos saturats. I, en realitat, és beneficiós per al cor! Conté àcid làuric aproximadament en un 50%, la qual cosa ajuda a prevenir activament diversos problemes cardíacs, com els nivells alts de colesterol i la pressió arterial alta. L'oli de coco no condueix a l'augment dels nivells de LDL i redueix la incidència de lesions i danys a les artèries, i per tant, ajuda en la prevenció de l'aterosclerosi. Un estudi suggereix que la ingesta d'oli de coco pot ajudar a mantenir els perfils de lípids saludables en les dones premenopàusiques.

La pèrdua de pes: L'oli de coco és molt útil per a la pèrdua de pes. Conté àcids grassos de cadena curta i mitjana, que ajuden a perdre el pes excessiu. La recerca suggereix que l'oli de coco ajuda a reduir l'obesitat abdominal en les dones. També és fàcil de digerir i ajuda en el funcionament saludable del sistema endocrí i el tiroide. A més, augmenta la taxa metabòlica del cos mitjançant l'eliminació de la tensió en el pàncrees, cremant així més energia i ajudant a les persones obeses i amb sobrepès, a perdre aquests quilos molestos.

Fixa't, les persones que viuen a les zones costaneres tropicals, que utilitzen l'oli de coco cada dia com el seu oli principal per a la cuina, normalment no són grasses.

Estigues atent perquè en el proper article, et compartirem els beneficis que té en la pèrdua de pes, en el sistema immune, per prevenir i tractar la candidiasi, la cura d'infeccions i molts, molts altres beneficis.

Tiramisú de figues

 Les figues ja hi són! Ja estan aquí ben dolces. Aprofitem-les!

Et proposem una recepta per a gaudir-les: Tiramisú de figues! És una postra molt especial que deixarà tothom encandilat. 

Que necessites (per a 4 persones):

  • 200 g d'ametlles galetes (galetes)
  • 500g petites figues madures
  • mascarpone 250g
  • 1 ¼ tassa de nèctar de figa (o suc de pruna)
  • 3 cullerades de postra, amb sabor a taronja (o regular)
  • 1 taronja
  • 2 ous
  • 30 g de sucre cru (natural)

Com el prepares?

1. En un cassó, posa el nèctar i 2 cullerades de mel. Porta-ho a ebullició i deixa a foc lent durant 10 minuts.

2. Neteja i pela les figues. Talla les figues per la meitat, i aquestes llesca-les. Posa-les en rodanxes en el nèctar i deixa que cogui a foc lent durant 4 minuts. Retira les figues del nèctar, i deixa aquest, a foc lent durant 10 minuts més.

3. Trencar les galetes en trossos i posa'ls a la part inferior dels quatre plats de servir. Afegeix les figues en rodanxes a la part superior. Ruixa el xarop del nèctar, sobre el contingut dels quatre plats de servir.

4. Ratlla la pela de taronja i fes suc de la carn de la taronja.

5. En un bol, barreja el mascarpone amb el sucre i la pela de taronja. Barreja els dos rovells d'ou, 1 cullerada de nèctar, i ½ de suc de taronja. Barreja fins a obtenir una crema.

6. Bat les clares d'ou fins que estigui fermes, i a continuació, incorporar a la mescla de mascarpone. Divideixi la mescla entre els quatre plats de servir.

7. Posa a la nevera durant 2 hores.

Abans de servir:

Talla les figues restants en quarts i col·locar en el tiramisú. Posa desordenadament,  la resta de la ratlladura i ruixa amb el nèctar restant.

Bon profit!

 

Enfortir el sistema immune (II)

El primer article sobre el sistema immune, t'explicava què era i com d'important era mantenir-lo fort i saludable. Vam començar amb el primer dels cinc consells. Avui et presentem els altres quatre.

2. Consumir ferments làctics, enforteix el sistema immunològic

El 70% de les cèl·lules immunes es troben en l'intestí. Tenir cura del teu sistema digestiu és enfortir el sistema immunològic. Això requereix el consum de ferments làctics, que són bacteris, dels "bons", molt presents en els productes làctics. Els bacteris d'àcid làctic fermenten la llet per fer iogurt, o formatge blanc, per tant, donen un aspecte sòlid a aquests productes. Entre aquests bacteris "bons", existeixen algunes espècies que ajuden a enfortir el nostre sistema immunològic i les defenses naturals: aquest és el cas de Lactobactillus Casei Defensis. Aquest bacteri, és un bon estimulant de les cèl·lules immunes naturals en l'intestí.

Per garantir que els bacteris beneficiosos passen a través de les esquerdes del nostre sistema digestiu (àcids de l'estómac, els enzims en l'intestí prim) i actuïn amb eficàcia (com el menjar, aquests bacteris són eliminats pel cos) has de menjar regularment d'aquests bacteris, uns quants milers de milions. Aquest nombre pot semblar molt gran, però tingues en compte que alguns productes làctics contenen, en una unitat, aquesta alta concentració de bacteris "bons".

3. L'activitat física, activa el sistema immune

La pràctica d'activitat física, i regular, sense excés, estimula el sistema immunològic. A la vegada que mantens la salut del teu cos general, actives el sistema de defenses. L'estrès i la fatiga afebleix el sistema immune, el torna més vulnerable a l'atac de patògens (= que pot crear una malaltia infecciosa). La pràctica d'esports té un efecte positiu sobre el benestar físic i mental. Ajuda a enfortir el sistema immunològic.

D'acord amb diversos estudis científics, s'ha demostrat que la pràctica de l'activitat esportiva intensiva afebleix el sistema immunològic. Una altra corrent investigadora, es refereix a l'O invertida: quan l'esforç és intens, la producció de cèl·lules, com els limfòcits, augmenta molt ràpidament i després disminueixen o desapareixen després de l'exercici. Després de la seva formació, els millors atletes estan exposats al risc d'infeccions respiratòries sense ser necessàriament subjectes de risc.

Amb l'edat, el sistema immunològic, òbviament, es debilita, sobretot la resposta immune a infeccions, especialment respiratòria. L'activitat física moderada és un bon enfortidor.

4. Algunes herbes, estimulen el sistema immune

Les causes de l'augment del consum de plantes medicinals, són diverses. Aquesta elecció pot estar relacionada amb algunes creences, les reserves a la indústria farmacèutica o en reacció a la ineficàcia percebuda en certs medicaments. En un món que està modernitzant i industrialitzat cada dia més, moltes persones estan optant per un retorn als remeis naturals.

L'Equinàcia (Echinacea purpurea) és una planta medicinal que ha demostrat en alguns casos les seves virtuts. És molt utilitzada arreu, ja que té la característica d'estimular el sistema immune del cos, incloent-hi l'activació dels macròfags. Sovint s'utilitza per a la prevenció d'infeccions d'otorinolaringologia. Aquesta planta no ha de ser un tractament continu, és important que passi per "finestra terapèutica" (= això és que el tractament se segueixi amb intervals regulars).

L'Equinàcia no té el mateix efecte en totes les persones i depèn igualment de la naturalesa de la infecció. Hi ha efectes secundaris i contra indicacions. Si tens asma o al·lèrgia, és possible que desenvolupis al·lèrgica a la equinàcia. És important consultar al teu metge abans d'iniciar el tractament.

5. Romandre calent, protegeix el sistema immunològic

Un virus és un paràsit petit que viu en infectar una cèl·lula. Una vegada que el virus s'integra en una cèl·lula, és capaç de multiplicar-se a un ritme exponencial. Un virus resisteix millor a l'hivern que a l'estiu, d'aquí l'increment en la taxa d'infeccions respiratòries com la grip o el refredat comú. Quan fa fred, el nostre sistema immunològic està cridat a respondre als atacs estrangers, llavors s'afebleix. Durant l'hivern en alguns països de fred sever, el cos perd més energia que la que produeix. És important protegir el teu cap, aquesta és la zona del cos on hi ha més calor i que de sobte passa al fred, s'enfonsa la temperatura. Les mans i els peus estan exposats igualment al fred si no se'n té cura. A la nit, les temperatures són encara més baixes, és millor pensar a prendre precaucions, especialment per als bebès i els ancians.

Enfortir el sistema immune (I)

Coneixes els aliats del sistema immune?

El sistema immunològic actua com un exèrcit de defensa, per protegir el nostre cos contra els atacs bacterians i virals. Aquest exèrcit desplega els seus soldats, sabent que cadascun té una funció concreta, i que estan disposats a ajudar-se mútuament.

Trobem els macròfags encarregats de combatre els bacteris. Si la lluita és massa dura, criden a les cèl·lules T i les cèl·lules B, les cèl·lules blanques de la sang. Les cèl·lules B produeixen anticossos i són capaces d'emmagatzemar els seus atacants, per si en el futur hi ha un nou atac d'aquests. No obstant això, el nostre sistema immunològic de vegades pot afeblir-se, i llavors és necessari actuar per a protegir i enfortir-lo.

1. Dormir és bo, per al sistema immunològic

El descans no és trivial. El descans és necessari per al bon funcionament del nostre cos, i el seu metabolisme (= totes les reaccions químiques en el cos).

D'acord amb alguns estudis, la falta de son altera la regulació d'hormones, la qual cosa pot tenir un impacte en l'augment de pes. La privació de son, condueix a un augment de les hormones taxa (= grelina) i una disminució en els nivells d'hormones que promouen la sacietat (= leptina).

Com a mitjana, un nen dorm 10 hores per nit, mentre que un adult necessitarà al voltant de les 7,30 hores de descans. D'acord amb els experts, el descans permet que el cos estigui llest per realitzar les funcions necessàries per al desenvolupament i la salut. Durant el son, el cervell està actiu. Les diferents etapes del somni permeten al cos energitzar-se i emmagatzemar la informació rebuda en el dia. El temps i la qualitat del son, són molt importants. Durant aquest període, el cervell segrega hormones que ajuden al sistema immune per lluitar contra les infeccions bacterianes i virals.

Per millorar la qualitat del seu son i enfortir el sistema immunològic, heus aquí alguns consells:

  • No t'involucris en activitats físiques, massa tardanes.
  • Evita les begudes estimulants, com el cafè.
  • Abans de ficar-te al llit, relaxa't amb un bany càlid o exercicis de respiració.
  • Les pantalles d'ordinador i la televisió poden mantenir-te despert i afectar la qualitat del son.

Els altres quatre punts que veurem en el proper article:

- Consumir ferments làctics.

- La pràctica del sistema immunològic i l'activitat física activa.

- Algunes herbes estimulen el sistema immune.

 

- Romandre calent protegeix el sistema immunològic.

 

Crema de castanyes

Has vist ja les castanyeres al carrer? Ja hi són! Ha arribat l’època de les castanyes. Aprofitem-les!

Avui et proposem una recepta que és saborosa, senzilla, antiga i alhora molt actual: Crema de castanyes.¡

Aquesta antiga recepta de crema de castanyes té més de 150 anys i és una recepta que ha estat transmesa de generació en generació.

Abans de res, una Nota: Per estalviar temps, pots adquirir castanyes envasades ​​al buit, pelades, castanyes rostides que es venen en flascons. Evita però, les castanyes en conserva, que tenen poc sabor.

Per rostir castanyes, marca amb un ganivet una X en el costat pla de cada castanya a través de la pell. Posa al forn en una safata de poca altura a 400 °, durant 30 a 40 minuts fins que estiguin tendres, movent la safata diverses vegades per a una cocció uniforme.

Què necessites (per a 6 racions)

  • De 500 a 1000 grams de castanyes pelades i rostides
  • 1 o 2 tasses de llet
  • 1 tassa de sucre granulat
  • 1 tassa d'aigua
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 1 tassa de crema de llet, batuda

Per la guarnició: encenalls de xocolata

Com la prepares:

-En una casserola mitjana aboca les castanyes amb la llet, i deixa a foc lent fins que estiguin suaus, aproximadament 10 minuts.

-En una casserola petita, combina el sucre i l'aigua i porta a foc lent fins que el sucre es dissolgui.

-Escorre les castanyes i fes-les puré, en un processador d'aliments.

-Afegeix el xarop que ha quedat del sucre, barreja fins que estigui ben suau.

-Transfereix a un recipient mitjà i deixa refredar en la nevera, uns 30 minuts. -Quan es refreda, afegeix la vainilla.

Per a servir: Posa en un bol gran, o en bols individuals. Refreda abans de servir

Per a guarnir: Pots adornar amb rínxols de xocolata.

Bon profit!

Com iniciar bé el teu dia

Després d'una nit de descans, el cos es necessita despertar suaument. Un dia l'espera, i cal preparar-lo amb suavitat, sense forçar. Avui et proposem 2 accions magnífiques a fer en aquest moment, i per a què tinguis el cos llest per a què et respongui tot el dia!

Un cos ben estirat està llest per a un llarg dia

Habitualment què fem? sona el despertador, aixequem el cos ben ràpid del llit, anem a la dutxa i seguim els nostres hàbits sense aturar-nos en cap moment.
Amb uns minuts d'estiraments, podrem aixecar-nos amb el cos perfectament sa, a punt per enfrontar qualsevol cosa.

Badalla i aixeca't lentament. Separa els teus peus fins que quedin exactament en línia amb els malucs.

Deixa els braços penjant, i fes algunes respiracions profundes. Fes alguns moviments del coll molt lleugers per relaxar el coll. En cercles o mig cercles. Comença baixant la barbeta fins que toqui el pit, i continua el moviment en el sentit de les agulles de rellotge. Després d'unes vegades, canvia el sentit lentament.

Relaxa les teves espatlles. I baixa el teu tronc cap avall lentament. Estira el teu cos, pel pes dels braços caiguts, vèrtebra a vèrtebra fins al sacre.

Quan arribis a la part inferior, evita forçar. No cal. Algunes persones toquen a terra amb les mans, altres romanen als turmells, altres tindran els colzes a terra. Fins allà on arribis, i segueix respirant llarg i profund. Mantén aquesta posició durant uns 3 minuts, concentra't en la teva respiració profunda i regular. Després d'aquests 3 minuts, aixeca't amb molta suavitat, procedint al revés i sent cadascuna de les teves vèrtebres.

Al final, aixeca les espatlles i la barbeta. Vés amb compte de no tancar els ulls durant l'estirament, això podria fer que perdis l'equilibri.

I ara, hidrata't!

La nit és un període de descans. El cos no menja ni beu durant diverses hores. En despertar-se, és important hidratar correctament el cos, que ha perdut aigua durant la nit. També, tingues present que s'elimina toxines més fàcilment si el primer que entra dins el teu cos, és aigua. El primer reflex del matí, abans de l'esmorzar, és beure aigua pura. Si es consumeix a temperatura corporal, l'aigua és absorbida i utilitzada immediatament. El millor és beure aigua entre 30 i 40 graus cada dia.

Bon matí

Usos diversos del Bicarbonat

Segurament coneixes el bicarbonat de sodi per les seves virtuts a la cuina o per evitar el malestar estomacal. Però, sabies que pot ser útil en moltes més àrees? Et proposem 5 noves formes inusuals d'utilitzar el bicarbonat de sodi.

Desinfectar fruites i verdures

El bicarbonat de sodi és un producte respectuós amb el medi ambient que no té efectes adversos per a la salut. És molt útil per a la desinfecció de certs aliments. Agafa un drap net i humit, escampa-hi bicarbonat de sodi, i frega perquè s'estengui de manera uniforme. Neteja les fruites i verdures, deixa reposar uns segons i esbandeix. Tota la brutícia i plaguicides que poden encara estar presents en els aliments, s' eliminaran al moment.

Netejar a fons el raspall de dents

Un raspall de dents està sempre ple de gèrmens a causa de la humitat de l'aigua i la neteja de la boca. Per a fer-li una neteja profunda, barreja 1 cullera de bicarbonat en un got de 500 ml d'aigua tèbia. Remulla el raspall de dents durant la nit en aquesta barreja, i al matí estarà com mou. Pots repetir aquesta operació tantes vegades com sigui necessari.

Calmar el teu nadó de la dermatitis del bolquer

L'acidesa de l'orina sovint provoca picor i irritació als glutis del nadó. Per apaivagar-los, prepara el bany habitual i afegeix 2 cullerades petites de bicarbonat, per a cada litre d'aigua calenta (37°C). Banya'l normalment, no cal esbandir el bicarbonat de sodi. Neteja la seva pell i alleuja la picor.

Eliminar les olors del teu cistell de la roba bruta

Quan la roba bruta s'acumula, sovint causa males olors, pel fet que la suor s'eixuga i els bacteris que creixen amb la humitat en són els responsables. Escampa directament a la màquina el bicarbonat de sodi i repeteix això de forma regular. Les olors desapareixen com per art de màgia. No obstant això, no es recomana el seu ús junt amb la roba de seda o llana. Per a mantenir la màquina brillant, deixa el bicarbonat de sodi a la roba quan la màquina està en marxa.

Alliberar-se les olors del tabac

Molts científics coincideixen que el bicarbonat de sodi és molt eficaç contra les olors i especialment les de tabac. Per dir adéu a les olors de tabac a casa teva, aboca 2 cullerades de bicarbonat de sodi al fons del cendrer i canvia amb regularitat.

Pastis de formatge per aperitius

Preparar un aperitiu pot semblar molt pesat si has d'acollir a molta gent a casa. Et proposem cuinar un aperitiu ben senzill, i que et traurà d'algun embolic: pastís salat de formatge.

Què necessites:

  • 8 cl d'oli d'oliva
  • 200 g de formatge emmental ratllat
  • 180 g de farina
  • 1 paquet de llevat
  • 4 ous
  • mantega
  • 15 cl de llet
  • una pastanaga
  • pebre
  • sal

Com el prepares? (per a 8 persones si és per aperitiu)

1. Unta el paper de forn, amb la mantega, en un motlle rodó o rectangular (a gust)

2. Per separat, aboca la farina en un bol. Fes un forat al centre, i afegeix l'oli d'oliva i la llet, mentre bats.

3. Incorpora els ous, remenant constantment.

4. S'assaona amb sal i pebre.

5. Afegeix el llevat i el formatge emmental.

6. Talla la pastanaga a daus i posa-la a una paella a foc mitjà, amb una mica de mantega. Deixa que sui. Retira.

7. A continuació, afegeix les pastanagues a la massa i barreja.

8. Aboca la barreja en el motlle, sobre el paper de forn.

9. Hauràs preescalfat el forn. Ara posa el motlle a 180 graus durant 40 minuts.

Per  a servir:

Talla el pastís en cubs, per a gaudir com a aperitiu.
Pots afegir un escuradents i punxar a cada dau una oliva o trosset d'enciam.

També: La coca de sal és perfecte per a primer plat acompanyat d'una amanida fresca.

Bon profit!

Set trucs per a incrementar la teva creativitat

La creativitat pot semblar innata, però com moltes coses, en realitat és un delicat equilibri de la natura i la criança. En altres paraules, el pensament creatiu pot ser millorat per forces externes, i no és necessàriament dependent dels gens "bons" o la capacitat natural.

Una nova investigació assenyala el camí cap a una varietat d'enfocaments mentals i ambientals que poden ajudar a millorar la nostra producció creativa:

1. Canvia de camí

Usant un camí diferent? La majoria de la gent, quant de creativitat es tracta, naturalment prenen el camí "més curt", i així construeixen sempre dins del que ja els és conegut. Per tal de posar el cervell a tota marxa, pots establir restriccions al teu procés, de manera que ja no sigui el "pel camí de sempre". Per exemple, si en general escrius contes de 1000 paraules, tracta de crear una història en menys de 500 paraules, o utilitzar només un petit grapat d'acords de la teva cançó o colors en el teu disseny. La naturalesa limitant de la tasca, pot posar de manifest el teu costat més creatiu.

2. Torna a conceptualitzar el problema

Els investigadors han observat que les persones creatives tendeixen a reconceptualitzar els problemes més sovint abans de començar una tasca creativa. Einstein va dir una vegada: "Si tingués una hora per resoldre un problema, m'agradaria passar 55 minuts pensant sobre el problema i cinc minuts pensant en solucions." En comptes de mirar a la meta final d'un projecte creatiu (és a dir, "Necessito crear una pintura memorable"), és millor plantejar-te el problema des de diversos angles abans de començar (" Quin tipus de pintura podria evocar la sensació de soledat que tots sentim després d'una ruptura?"). Sovint, el millor enfocament consisteix a imaginar el públic objectiu del teu pròxim projecte creatiu. Què els inspira? Què estan farts d'escoltar? Quins són els problemes que enfronten, però poques vegades són capaços d'expressar?

3. El treball independent de la informació.

S'ha demostrat que limitem molt la nostra creativitat quan tractem de combinar la recopilació d'informació i la creació. Els investigadors recomanen rebre només la informació quan estàs només per això, que intentar realitzar múltiples tasques. En essència, posa l'accent i per tant l'energia, a rebre informació, i deixa't lliure en el moment que has de crear.

4. Mantén una actitud positiva

Tot i que els estats d'ànim negatius de vegades poden estimular la creativitat, els investigadors han trobat que és durant estats d'ànim fortament positius, que es mostra la nostra faceta més creativa. De fet, s'ha demostrat que el sentiment d'amor o fins i tot pensar en l'amor, fomenta millor el pensament creatiu. Pots pensar a posar-te a tu mateix en aquest estat "positiu", mitjançant impulsos de l'estat d'ànim (exercici ràpid, imaginar el futur, recordant bons moments)... és un bon truc per influir en el teu estat d'ànim, i la teva creativitat.

5. Ús del pensament contrafactual

El pensament contrafactual, també conegut com a pregunta: "Què podria haver estat?" s'ha demostrat que augmenta la creativitat per períodes curts de temps. Per experimentar amb aquesta tècnica, agafa esdeveniments que ja han passat i re-imagina'ls amb diferents resultats, alternant entre la manera de pensar de sostracció (prenent elements de cada cas) i la manera de pensar additiu (addició d'elements en l'esdeveniment). Què passa amb els resultats si canvio els elements? Això dóna ales a la imaginació, i estimula la creativitat.

6. Somia despert... després d'haver iniciat el projecte

Mentre que la investigació ha demostrat que somiar despert pot estimular la creativitat, és important tenir en compte que els estudis han revelat que somiar despert només funciona quan ja has iniciat el projecte. La incubació d'idees només és efectiva quan ja tenim la informació per mastegar, quan ja t'has enfocat. Així que assegura't de començar a treballar en el teu projecte abans de deixar la ment a la deriva.

7. Pensa en els altres

La investigació ha demostrat que aquesta "distància psicològica" és una part important de ser creatiu. Per exemple, un estudi va trobar que les persones que pensaven que el seu treball seria utilitzat per una altra persona, els va ser més fàcil tenir noves idees. Per contra, aquells que estaven centrats en la seva pròpia creació, els va costar més en el procés creatiu.

I és clar, finalment tots usem els nostres trucs quan hem d'accentuar la part creativa, però pots afegir els teus trucs, aquests que t'hem donat.

El cupping, està de moda

El Cupping, s'ha posat de moda. Ha estat arreu recentment en totes les notícies des que diversos atletes olímpics (el més notori, Michael Phelps) lluïen cercles vermells en tots els braços, l'esquena i les espatlles. Què és el cupping, funciona i és per a tothom?

D'on ve el Cupping

El Cupping està de moda ara, però no és una tècnica nova. És molt antiga, de fet, el Cupping (Cup, tassa en anglès), es refereix a una antiga pràctica xinesa que té les seves arrels més primerenques "oficials", al curs de la vida d'un famós alquimista i herbolari taoista, Ge Hong (281-341 dC). El mètode aleshores, era una mica diferent, doncs utilitzava banyes d'animals (no tasses) per drenar el pus i sang dels furóncols. Per als xinesos, es va convertir en un mètode per a dissipar l' "estancament" que hi havia sota de la pell, com ara la sang i la limfa, i millorar el flux d'energia a través del cos. En aquest sentit, és molt similar a l'acupuntura.

Cal assenyalar que alguns investigadors creuen que es remunta fins i tot més enllà del seu ús en les cultures asiàtiques, fins als antics egipcis (3.000 abans de Crist). Altres pensen que els antics grecs van ser els primers a utilitzar-lo.

Independentment de qui ho va utilitzar en primer lloc, el Cupping és un antic remei curatiu.

Què és?

El Cupping en realitat es refereix a una sèrie de tècniques diferents, però totes elles comparteixen un tema comú, i és que el buit o succió (també conegut com a "pressió negativa") es crea a l'interior d'una tassa pressionada sobre la pell.

Es poden utilitzar diferents mètodes de ventoses, materials, mides i tipus de tasses. Per exemple, algunes tasses són en forma de campana, altres rodona, algunes són de vidre, altres de plàstic...

Hi ha deu tipus de teràpia de les tasses comunament reconegudes entre els que practiquen el cupping, però són tres les formes més generals i practicades.

Seca: És la tècnica més bàsica. Qualsevol material combustible (generalment una bola de cotó amarat en alcohol) s'encén i es col·loca a la copa. A mesura que la flama s'apaga la copa es col·loca ràpidament sobre l'àrea seleccionada del cos. L'aire de refrigeració i la manca d'oxigen creen un lleuger buit, tirant de la pell, múscul i fàscia fins a la tassa. La copa es pot deixar en un interval de temps, depenent de la persona, el tractament i el que estem tractant d'aconseguir. En general, tot el procés (d'escalfament de la copa a l'eliminació) és d'uns 15 minuts.

Humida: Bàsicament és la mateixa tècnica en l'inici. La copa es deixa durant uns 3 minuts. Després es retira la copa, i amb una eina esterilitzada es fa una petita incisió a la pell. Es col·loca una altra tassa sobre la incisió, extraient una petita quantitat de sang. Això es creu que ajuda a "purificar" la sang de toxines i renova la sang /limfa vella.

Succió en moviment: Les copes, sense deixar de formar un segell i el buit, llisquen sobre els músculs i així es poden tractar diverses zones.
Nota: Per reduir el risc de cremades i risc d'incendi, i crear una succió de gran abast, cada vegada més gent utilitza tasses de silicona o gots de plàstic, amb una bomba de mà per eliminar l'aire de la tassa. Això també permet que les persones utilitzin Cupping sense la necessitat d'una segona persona.

Per a què s'utilitza el Cupping

Sobretot s'utilitza per als tractaments del sistema musculoesquelètic. Ara bé, algunes investigacions obren el ventall i apunten al fet que cura els refredats, i l'artritis. D'altres, se centren més en la neteja de la sang i l'alliberació de toxines.

Com funciona?

Quan el cos està experimentant una gran quantitat d'estrès, tant si és degut a una rutina d'entrenament rigorós d'un atleta olímpic, o a les llargues hores d'estar asseguts, els músculs poden arribar "estrets." Els músculs contrets, causen dolor i inflamació també, pel fet que la circulació es torna més pobre i la tensió s'acumula a la zona. En estirar el múscul i la fàscia (el recobriment que envolta els òrgans i músculs) es pot "trencar" el múscul tens. La millora de la circulació també ajuda a augmentar el temps de recuperació dels músculs tensos i ajudar-los a curar si s'han usat en excés. La idea és que, com més rica en oxigen és la sang que circula a través d'una àrea danyada, més ràpid es curarà / funcionarà de manera òptima.

... Les marques a la pell que s'han fet famoses.....

Les marques deixades per les ventoses, no són contusions. Les contusions són causades per un traumatisme directe a la pell que causa que els capil·lars i els vasos sanguinis, "esclatin" sota la superfície. El cupping no implica cap força que causi una contusió.

Els que practiquen aquests tractaments classifiquen les marques que es deixen. Com més fosques són, més "estancada" estava la sang i més pobra era la seva condició. La foscor revela que la malaltia o el problema subjacent, ha "pujat" a la superfície de la pell, i la sang nova pot circular per sota i proporcionar salut a la circulació.

Si estàs sa i el que succeeix està molt per sota de la superfície de la pell, la marca suposadament només serà vermella / rosa, i desapareixerà en qüestió de minuts. Però no val a oblidar que els cossos de la gent són únics, i reaccionen de diferent manera al mateix estímul. Els colors poden indicar simplement aquestes diferents reaccions.

Com se sent quan et fan cupping? Se sent una mica estrany al principi.

Un formigueig quan es crea la succió, i després, es nota un pes estrany sobre els músculs, que és més notable si les tasses es mouen sobre els músculs. Una vegada que t'acostumes a la sensació, sembla que no genera dolor ni molèstia, i molta gent troba alleujament immediat, ja que els músculs s'afluixen.

Per a qui és adequat?

Partint de la base que tots els cossos reaccionen diferent, si els massatges tradicionals no et solucionen el teu problema, val molt la pena que ho provis. També es recomana que alhora es faci exercicis d'estiraments per a destensar el cos, i alguns ho recomanen específicament si es fa juntament amb l'acupuntura.

Es desaconsella per a dones embarassades, i si hi ha fractura òssia.

Buscar

 

Subscriure's

feed-image Blog Sorli Discau

Etiquetes