Sorlidiscau.es

facebook Sorli DiscautwitterYoutube

Els trucs de l'àvia (III)

En aquesta tercera i última entrada de trucs de l'àvia ens centrarem en aquelles petites solucions per a problemes relacionats amb la neteja de la roba.

Vestit de bany:

Tan bon punt es torna de la platja o la piscina, es molt recomanable posar el vestit de bany en remull independentment del tipus de teixit que sigui. Desprès es renta en abundant aigua amb una mica de xampú i s'estén a l'ombre. Millor que no sigui amb aigua calenta.

Mitjons:

Un bon truc per no perdre els mitjons quan es fiquen a la rentadora consisteix en posar-ne un dins de l'altre.

Cremalleres:

Les cremalleres tant de faldilles com de pantalons, es mantenen perfectes durant més temps si quan es renten es tanquen completament

Cortines:

Les teves cortines duraran més temps netes si, en comptes d'utilitzar suavitzant, afegeixes a l'últim moment dues culleretes de sucre.

Jerseis de llana:

Pots treure les boletes que es formen a les peces de llana passant amb molts cura una maquineta d'afaitar.

Llenceria:

Si vols que la teva llenceria de seda conservi un aspecte rejovenit, pots submergir-la uns 30 minuts en un bany de llet desnatada. En treure-la, neteja-la amb aigua tèbia i sabó.

Peluixos:

SI vols que un peluix no es deteriori i quedi impecable a cada rentada, col·loca'l dins una funda de coixí quan el fiquis a la rentadora. Si el peluix és farcit amb fibres naturals, no s'ha de mullar ja que podria podrir-se.

Draps de cuina:

Un bon truc per deixar els draps de cuina i els davantals ben nets consisteix a deixar la peça en remull en aiguatèbia amb una petita quantitat d'amoníac. Després rentar-la de forma normal i quedarà perfecte.

Roba blanca:

Si vols que les peces de roba blanques com llençols, cortines o estovalles quedin perfectes, prova a afegir un cullerada de perborat en el segon rentat.

Jerseis:

Si vols evitar que els teus jerseis es deformin, no els pengis mai amb pinces. Col·loca'ls sobre una superfície plana amb una tovallola assota.

Sabatilles esportives:

Quan rentis les sabatilles esportives, col·loca al seu interior una bossa de plàstic, així evitaràs que s'arruguin en assecar-se.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Buscar

 

Etiquetes